avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna cu forta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna cu forta

Buna seara.

Sunt agent relatii cu clientii pentru o firma romaneasca. Proiectul in cadrul caruia lucrez presupune servicii de asistenta tehnica in limba franceza pentru cateva tari din Europa de vest. Fiindca pe 24 martie a.c. a fost Pastele catolic, team leader-ul ne-a anuntat ca nu se lucreaza in ziua respectiva.
Ieri, insa, ne-a dat spre completare cereri de concediu de odihna pentru ziua de 24 martie, cerand sa mentionam data de completare a cererii 20 sau 21 martie. A justificat printr-un acord intre firma si subcontractorul extern.
De Pastele ortodox vom lucra oricum. Nu se respecta sarbatorile legale ale Romaniei.

Franta mai are pana la sfarsitul lui 2008 inca 9 zile de sarbatoare, zile in care ni se va cere sa nu ne prezentam la serviciu. Ce putem face acum ca sa nu ne trezim cu inca 9 zile de concediu de odiha cu forta?

Multumesc.



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Aprilie 2008
Art. 140. (3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Art. 143. (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
angajator privat, 7 salariati, fara condica, fara cereri de C.O. (mult verbal)
daca salariatul nu si-a programat c.o. cu un an inainte dar este fortat sa-si i-a zile libere din acesta cu ocazia summitului?
------------------------ " -------------------------------------- dar este constrans sa se limiteze la 10 zile pe an?
- ce poate face angajatul?
- se poate trece peste imperativul angajatorului? cum ma pot feri de consecinte?
legal vorbind
Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertizari Srb Srb Sunt angajat la o firma franceza situata in Bucuresti. Ceea ce presupune ca seful meu direct este un team leader(patronul fiind in franta), avand aici si HR. ... (vezi toată discuția)
Concediul luckyan86 luckyan86 salut!lucrez de 3 ani ca bucatar la un restaurant,in acesti 3 ani nu am avut nici un concediu de odihna,nu am primit nici un leu in plus pentru ca am venit in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)