Buna ziua !
Am si eu niste nelamuriri si v-as ruga sa ma ajutati.
Sunt casatorita de 8 ani, sotul meu a avut inaintea casatoriei un apartament impreuna cu mama lui.Dupa casatorie,mama sotului a vrut sa faca donatie catre fiu si nora dar din cauza unor tarife la notar a donat doar catre fiu toata partea ei.
1. La un eventual divort la donatia pe timpul casatoriei are dreptul numai sotul??
1. Nora are drept asupra apartamentului daca decedeaza sotul??
2. ce poate fi facut( acte) ca si sotia sa intre in posesia unei parti din apartament ??
multumesc
trifele pentru donatie sunt in functie de valoarea donatiei nu de numarul personelor carora lise doneaza. prin urmare nu se sustine ce ipoteza dvs. Soacra a donat ca a vrut , probabil doar fiului sau ( in nici un caz din cauza taxelor de la notar) , iar bunurile donate in nume propriu , cum e cazul sotului sunt bunuri prorii ale acestuia. prin urmare dvs nu aveti nici un drept , nefiind bun comun .
pri urmare:
1. Da. doar sotul
2.da, ca mostenitoare a bunurilor sotului
3. Sa interpuna niste persoane...adica sa vanda fictiv si sa cumpere apoi amandoi..spre exemplu...dar orice , costa:D
Va raspund punctual:
1. In eventualitatea unui divort, apartamentul nu va fi supus partajului deoarece este bun propriu al sotului, chiar daca a fost donat in timpul casatoriei.
2. La decesul sotului, dvs veniti la succesiune si culegeti o parte din masa succesorala ( o parte din bunurile ce au apartinut exclusiv sotului, cum este acest apartament), parte care se stabileste in functie de clasa de mostenitori cu care veniti in concurs;
3. Daca sotul are deja act de donatie nu se mai poate face nimic.
1. Daca donatia nu s-a facut catre ambii soti, partea donata este bun propriu al sotului si nu aveti dreptul la ea la un eventual divort.
1. sotia supravietuitoare mosteneste pe sot.
2. Hmmm..., mai nimic ;) (vanzari succesive, dar costa / o actiune in constatarea co-proprietatii e cam ... stravezie)
Sotul nu poate face donantie catre sotie dar fiind faptul ca o parte din apartament la mostenit de pe urma tatalui si doar o parte este primit donatie.....
Sotul poate face donatie sotiei, nu este interzisa o astfel de donatie numai ca acea donatie este esentialmente revocabila. (ceea ce poate sa fie un inconvenient sau nu, depinde de ce vreti sa faceti donatia, care-i scopul cel mai ... acut).
Mostenire dupa divort
xjxf
Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Valentinablo
Buna ziua
Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei,
sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)