avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... donatie sot?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

donatie sot?

Buna ziua !
Am si eu niste nelamuriri si v-as ruga sa ma ajutati.
Sunt casatorita de 8 ani, sotul meu a avut inaintea casatoriei un apartament impreuna cu mama lui.Dupa casatorie,mama sotului a vrut sa faca donatie catre fiu si nora dar din cauza unor tarife la notar a donat doar catre fiu toata partea ei.
1. La un eventual divort la donatia pe timpul casatoriei are dreptul numai sotul??
1. Nora are drept asupra apartamentului daca decedeaza sotul??
2. ce poate fi facut( acte) ca si sotia sa intre in posesia unei parti din apartament ??
multumesc
Cel mai recent răspuns: bombanel , utilizator 18:55, 14 Ianuarie 2011
Daca o parte a mostenit-o sotul dvs dupa tata ,iar alta a primit-o donatie de la mama,atunci,partea care a mostenit-o de la tata sa v-o doneze dvs.Asa fiecare aveti 1/2 parte donatie.Daca dansul moare inaintea dvs.il mosteniti si invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu ... aurorica aurorica Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu aiba nora, in caz de divort, dreptul la partaj ? (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)
Mostenire Valentinablo Valentinablo Buna ziua Am un apartament 2 cam mostenire de la parinti dobandit inaintea casatoriei, sotul are si el un apartament cu 3 cam primit mostenire in timpul ... (vezi toată discuția)