In timpul derularii unui proces la Judecatorie,ptr. "hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare",vanzatorul (matusa mea -sora mamei-),apare cam la a 3-a infatisare cu o declaratie in care nu-si recunoaste semnatura pe precontractul de vanzare-cumparare,incheiat intre mine si dansa cu un avocat.In acel precontract se stipuleaza ca s-a dat si s-a primit,de catre parti,suma convenita pentru vanzare-cumparare.Deocamdata ni s-a dat un termen de "impaciuire", de punere de acord.Matusa mi-a zis ca vrea o renta viagera cam la 8-900 RON - eu am o pensie de 600 RON #-oCine trebuie sa faca dovada falsului? Daca se va cere expertiza grafica,pot depune si eu alte documente notariale semnate de matusa mea? E posibil sa raman si cu banii dati,si fara casa?:((
Buna seara .
Obligatia prezentarii probelor intr-un proces revine reclamantului .
Proba care se poate cere intr-un asemenea caz este verificarea de scripte .
Marius Bote .
Buna seara,multumesc mult| siii...
"Verificarea de scripte se poate face prin: a. examinarea comparativa de catre instanta a scrisului sau semnaturii executate in fata sa de catre cel in cauza, cu scrisul sau semnatura contestate; b. confruntarea de catre instanta a inscrisului cu alte inscrisuri necontestate, denumite piese de comparatie; c. expertiza. Rezultatul verificarii ramane la aprecierea instantei si se cuprinde intr-o incheiere sau in insasi hotararea prin care se solutioneaza cauza." Deci daca instanta vrea,pot ajunge si urmarita penal?X-( Cate expertize pot efectua? Pot chema si avocatul care a fost de fata cand s-a semnat actul,ca martor in proces? :stunned:
Multumesc dl Bote|Sunt debusolata si trista,nu am stiut ca e atat de fragil un antecontract facut cu un avocat. Suma pe care o pierd e f mare...si avocatul care ma reprezenta in proces ,la terminarea sedintei,mi s-a parut mai debusolat ca mine. Imi puteti,va rog,raspunde si la celelalte intrebari?
Nu s-a mentionat ca precontractul se va inscrie in CF,dar fiind si pentru ca era o suma mare? Care este acea declaratie prin care nu-si recunoaste semnatura? A semnat cu alta semnatura ,desi a fost prezenta la biroul avocatului?Acesta trebuia sa ateste identitatea partilor si cred ca a facut-o.Daca a asemnat sub o alta semnatura ,inseamna ca a avut intentia de a va insela.Plangere penala pentru inselaciune......O sa aveti mult de alergat si asteptat.