Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acuzatia de inscriere in fals,ce apare in timpul unui proces civil

In timpul derularii unui proces la Judecatorie,ptr. "hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare",vanzatorul (matusa mea -sora mamei-),apare cam la a 3-a infatisare cu o declaratie in care nu-si recunoaste semnatura pe precontractul de vanzare-cumparare,incheiat intre mine si dansa cu un avocat.In acel precontract se stipuleaza ca s-a dat si s-a primit,de catre parti,suma convenita pentru vanzare-cumparare.Deocamdata ni s-a dat un termen de "impaciuire", de punere de acord.Matusa mi-a zis ca vrea o renta viagera cam la 8-900 RON - eu am o pensie de 600 RON #-oCine trebuie sa faca dovada falsului? Daca se va cere expertiza grafica,pot depune si eu alte documente notariale semnate de matusa mea? E posibil sa raman si cu banii dati,si fara casa?:((
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:05, 27 Martie 2011
Buna seara .
Obligatia prezentarii probelor intr-un proces revine reclamantului .
Proba care se poate cere intr-un asemenea caz este verificarea de scripte .
Marius Bote .
Buna seara,multumesc mult| siii...
"Verificarea de scripte se poate face prin: a. examinarea comparativa de catre instanta a scrisului sau semnaturii executate in fata sa de catre cel in cauza, cu scrisul sau semnatura contestate; b. confruntarea de catre instanta a inscrisului cu alte inscrisuri necontestate, denumite piese de comparatie; c. expertiza. Rezultatul verificarii ramane la aprecierea instantei si se cuprinde intr-o incheiere sau in insasi hotararea prin care se solutioneaza cauza." Deci daca instanta vrea,pot ajunge si urmarita penal?X-( Cate expertize pot efectua? Pot chema si avocatul care a fost de fata cand s-a semnat actul,ca martor in proces? :stunned:

Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
nattalia, utilizator
Verificarea de scripte o face instanta prin compararea scrisului persoanei cu scrisul din respectivul act .
Multumesc dl Bote|Sunt debusolata si trista,nu am stiut ca e atat de fragil un antecontract facut cu un avocat. Suma pe care o pierd e f mare...si avocatul care ma reprezenta in proces ,la terminarea sedintei,mi s-a parut mai debusolat ca mine. Imi puteti,va rog,raspunde si la celelalte intrebari?
Nu s-a mentionat ca precontractul se va inscrie in CF,dar fiind si pentru ca era o suma mare? Care este acea declaratie prin care nu-si recunoaste semnatura? A semnat cu alta semnatura ,desi a fost prezenta la biroul avocatului?Acesta trebuia sa ateste identitatea partilor si cred ca a facut-o.Daca a asemnat sub o alta semnatura ,inseamna ca a avut intentia de a va insela.Plangere penala pentru inselaciune......O sa aveti mult de alergat si asteptat.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul a castigat in instanta Patrick2 Patrick2 Bunaziua Firma pe care o conduc a pierdut procesul in instanta cu un salariat pe care l-am concediat pentru indisciplina. Instanta s-a pronuntat pentru faptul ... (vezi toată discuția)
Verificare de scripte liviu2802 liviu2802 Buna ziua! Vin cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la procedura de verificare scripte intr-un dosar la care este adusa ca proba copie a unui inscris facuta ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar, inscriere in fals, verificare de scripte leonida leonida daca intr-un proces civil partea adversa a depus ca proba un document care este facut in numele meu si cu scrisul si o semnatura total diferita de a mea avand ... (vezi toată discuția)