avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neclaritati litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neclaritati litigiu de munca

Nu prea stiu ce se intampla. Desi legea prevede ca paratii (eu am reclamat) trebuie sa faca probele eu am adus probele oricum, si reclamatii nimic (pentru ca oricum n-au).
1. E normal sa decurga astfel procesul? Sa fac probatoriu?
2. Probele trebuie sa fie atat inscrisuri cat si martori? Nu este suficient ca reclamatii nu respecta actul normativ si sa dureze abominabil pana la 2 ani procesul chiar, cum am auzit?
3.La sfarsitul procesului daca voi castiga trebuie sa numesc un executor? Cine va fi executorul daca va fi cum am auzit, un executor de la stat? Cum iau legatura cu el?
4.Pot face apel in caz ca nu-mi convine verdictul (chiar daca am castigat procesul), pentru daune morale, sau sa invoc articolele 998, 999 cod civil pentru daune patrimoniale concrete (demonstrate)?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 18:57, 14 Ianuarie 2011
1. nu-i musai sa faceti probatoriul, dar ajuta.
2. nu trebuie, dar din nou ajuta. la partea cu "abominabil" nu stiu ce sa va raspund. In principiu, dupa cum observati, nu este suficient ca..., mai trebuie si sa se constate asta intr-un litigiu.
3. uau, despre executarea silita se pot scrie pagini, pagini. Fireste ca este un executor "de la stat" (asta daca nu vreti sa apelati la ... executori paraleli, din aceea cu pistoale, amenintari, si care nu au nevoie de hotarari judecatoresti).
Alegeti din lista de executori competenti, pe cine doriti. (mai multe la www.executori.ro)
Sa stiti ca incredere/neincredere in avocat, asta cu executorii avocatul tre' sa v-o spuna, si trebuie sa-l credeti, ca n-are ce sa greseasca la aceste informatii.
4. da, putei face apel si puteti cere ce vreti dvs. Daca veti si obtine ceva, asta nu se poate spune pe forum.

p.s. Daca nu va place avocatul, puteti pur si simplu sa renuntati la serviciile lui. Parerea mea este ca nu are sens sa lucrati cu un avocat in care nu aveti incredere,de care nu sunteti multumit.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
smeagull, utilizator
Multumesc.

Pot eu, opinia mea e ca nu se obtine nimic asa cum nu se obtin de obicei daune morale desi ar trebui sa fie inerente chiar si fara sa ceara reclamantul fiindca e imposibil sa fii reclamant intr-un litigiu de munca fara sa ai daune morale, adica profesionale, de onoare, psihice (depresii, nevroze) etc, dar poate sunt pesimist
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto la instanta de fond, victima unui accident auto a obtinut despagubiri morale,plata cheltuielilor de judecata,iar inculpatul a fost condamnat si la 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Raspundere delictuala - daune morale romex romex In urma unui proces cu acuzatia de raspundere delictuala , instanta a dat castig de cauza partii care m-a actionat in judecata si trebuie sa-i platesc daune ... (vezi toată discuția)
Probe recurs pretentii 998- 999c.civ. eloria eloria O persoana care detine o functie m-a dat in judecata pe 998-999 c.civ. ( Pretentii 20 000RON) si-mi cere daune morale pentru \"stirbirea ... (vezi toată discuția)