avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un apartament donat de mama fiului se poate ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei?

daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel sa poata beneficia de partaj egal in caz de divort?
ca din cate stiu daca i donatie partenerul nu are dreptul la acel bun
tin sa mentionez ca impreuna cu sotul am ridicat o casa si soacra nu mai vrea sa ne o dea si am luat 2 credite sa o ridicam
ea ne a dat apartamentul dar prin donatie dar si eu am contribuit la plata ratelor si o voi mai fec inca7ani
asa ca nu mi se pare corect ca eu sa nu beneficiez de jumate din apartament daca doamne fereste se intampla ceva rau
ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 20:10, 24 Mai 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui revaoca acea donatie, si facuta alta noua pe numele ambilor soti. Insa actul de donatie nu va protejeaza impotriva celorlalti mostenitori. Este bine sa optati pe contract de vanzare cumpare: se poate vinde nuda proprietate cu un drept de abitatie viagera pentru soacra pe durata vietii acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul dvs. va poate dona jumatate din apartamentul primit ca donatie.
In privinta casei ridicate pe terenul soacrei, daca nu v-a recunoascut dreptul de proprietate asupra casei construite si un drept de superficie ( de folosinta a terenului), legea prezuma ca imobilul aflat pe proprietatea sa ii apartine .Si, facand dovada faptului ca dvs. ati construit-o , pe cheltuiala dvs., soacra ar trebui sa va despugabeasca , daca doreste sa retina constructia.
am si eu o problema....socrii i-au donat sotului meu o casa inceputa dar nu e terminata , acum noi facem un credit ca sa o terminam , ratele le platim amandoi. Eu as vrea sa stiu daca sotul meu o poate trece si pe numele meu, asa avem aceleasi drepturi la casa.Casa au donato acum de putin timp si chiar daca suntem casatoriti au donat-o doar sotului meu, se poate face ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori contract de vanzare-cumparare pe numele amandurora (daca socrii dvs. sunt de acord),ori sotul sa va doneze/vanda jumatate din proprietate (evident,daca si dansul este de acord).
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Raoul_mw, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc ptr raspuns. Sotul meu vrea , asa ca vom merge la notar sa vedem , sa-mi doneze 50%. Sotul meu are un frate, as vrea sa va intreb , dupa moartea socrilor cumnatul meu are dreptul la casa sau nu, ca nu prea am inteles.Donatia catre sotul meu este irevocabila de socrii, dar nu stiu daca cumnatul meu dupa moartea socrilor ar avea dreptul , ca atunci nu are rost sa investim in casa asta.

Alte discuții în legătură

Casa mostenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Bună seara, aş dori un răspuns la următoarea problemă. în anul 1993 s-a început contruirea unui garaj în curtea casei socrilor-pământul ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem ... Porojan Daniela Porojan Daniela Buna ziua,urmează sa înaintez divorț,avem doi copii minori,avem bunuri dobândite in timpul căsătoriei,in schimb casa care s-a ridicat și finalizat in ... (vezi toată discuția)