avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul militar in cadrul unei unitati militare de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul militar in cadrul unei unitati militare de munca

As vrea sa stiu ca daca ,am efectuat armata in cadrul unei unitati militare de munca,UM 1755 Galati,unde am avut SALARIU sau o forma se retribuire, depus pe CEC, inafara de solda,efectuind munci in cadrul Combinatului Siderurgic Galati +Termoelectrica Borzesti, acea perioada se pune la calculul pensiei? Mentionez ca respectiva unitate militara a fost specializata strict ptr activitati de munca si nu cred ca mai exista.Precizez ca ma intereseaza daca constituie vechime care se pune la calculul pensiei avind in vedere ca am fost platit ptr activitatea din timpul stagiului militar si daca da,de unde as putea lua actele necesare cu care sa o dovedesc,cititi cu atentie.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
jordas, utilizator
Cel mai recent răspuns: paul anghelea , utilizator 10:05, 17 Ianuarie 2011
da,stagiul militar confera vechime in munca
Stagiul militar constituie "vechime in munca" si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta si respectiv la calculul sporului de vechime. In rest, pentru alte forme de pensie, stagiul militar constituie perioada necontributiva asimilata stagiului de cotizare si nu se ia in calcul. Acest stagiu militar este ca in bancul cu prioritatea auto, "degeaba ai prioritate daca celalalt participant la trafic nu ti-o acorda". Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat/muncitor in perioada stagiului militar -constituie vechime in munca? zsolti zsolti In perioada efectuarii stagiului militar, tatal meu a muncit la Combinatul Siderurgic Galati prin 1975-1977 UM -01755. Nu stim daca in aceasta perioada a fost ... (vezi toată discuția)
Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)
Stagiile asimilate stagiului de cotizare tedissprest tedissprest la calculul vechimii in munca se adauga perioada stagiului militar si anii de facultate? (vezi toată discuția)