avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca am peste 45 de ani si am fost preluat din somaj ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca am peste 45 de ani si am fost preluat din somaj in vederea angajarii pot demisiona?

buna seara. am urmatoarea problema: mama mea a fost data in somaj acum 2 ani. a primit somaj 1 an si jumatate. cand mai avea de primit somaj inca vreo 2 luni a fost angajata de un restaurant. acum are 3 luni de cand lucreaza acolo si vrea sa demisioneze cu orice pret deoarece lucreaza in niste conditii mizere. culmea a fost ca in momentul angajarii patroana i-a spus sa nu-i treaca prin gand sa demisioneze prea curand, iar daca va face acest lucru va trebui sa plateasca nu stiu ce bani, pentru ca ea, patroana, a platit nu stiu cat ca sa o scoata pe mama din somaj. eu cred ca este doar o magarie inventata de patroana, pentru ca ii convine situatia de a avea un angajat platit de stat pentru 1 an de zile. mentionez ca ii da fix 600 de lei in mana. intrebarea mea este daca intradevar trebuie sa plateasca ceva daca demisioneaza. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 05:00, 17 Ianuarie 2011
depinde ce este precizat in contractul de munca
Cititi contractul de munca si daca nu se prevad clauze prin restiture de bani sau ceva de genu dativa demisia iar daca scrie faceti o sesizare sau o reclamatie la ITM.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Valentines, utilizator
hmmm, habar n-am si nici mama, pentru ca nu a primit exemplarul de CIM cuvenit ei. o sa ii spun sa ceara o copie a contractului, dar ce ar trebui sa vad acolo? patroana intradevar a platit ceva ca sa o angajeze pe mama? eu n-as crede. eu sustin ca ii convine situatia de a avea un angajat platit de stat cu salariul minim brut, iar mama nu ia mai mult de 600 de lei lunar, si nu mai zic ca munceste 225 de ore lunar.
Este posibil ca acea patroana sa beneficieze de o facilitate pentru angajare somer, pe care trebuie sa o returneze statului, in cazul care mama dvs pleaca.
Sfatuiti-o sa faca niste inregistrari la locul de munca, si , daca nu mai poate rezista sa-si dea demisia. Nu va mai beneficia de somaj, dar poate va fi mai linistita si-si va gasi alt loc de munca.
pai din cate am citit eu, patroana va restitui banii primiti de la stat, doar daca ea va renunta la mama. sau ma insel?

Alte discuții în legătură

Drepturile unui angajat Andreea4flo Andreea4flo Buna ziua,am o problema, anul trecut am terminat facultatea si mi-am depus actele la somaj, nu am apucat sa iau nimic deoarece m-am angajat ,patronii m-au luat ... (vezi toată discuția)
Incetarea raporturilor de munca dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua ! varog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:1). nepoata mea a fost incadrata in martie 2015 ca asistent medical generalist la un cabinet ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)