Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

se acorda indemnizatie de co pentru asistentii personali?

Potrivit legii 448/2006 privind drepturile persoanelor cu handicap grav , asistentii persoanli ai persoanlelor cu handicap pot beneficia de concediu de odihna in cursul unui an
dar pe perioada concediului primaria trebuie sa asigure un inlocuitor pe care sa -l plateasca al asistentului pentru ingrijirea bolnavului, dar din lipsa de inlocuitori cum se poate proceda ca cel care lucreaza 12 luni pe an sa i se plateasca aceasta luna in plus lucrata ?
se poate acorda o indemnizatie asistentului ca a avut grija si pe perioada concediului de bolnav? este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:34, 18 Ianuarie 2011
De obicei primariile nu au de unde sa asigure inlocuitor cat timp asistentul este in concediu; de aceea, tot in luna respectiva, pe langa indemnizatia de CO acordata asistentului se plateste si o indemnizatie persoanei bolnave, pentru a-si putea asigura ingrijirea (practic se plateste asistentului personal salariul pentru luna anterioara concediului, indemnizatia de concediu si bolnavului indenizatia pentru luna cat asistentul este in concediu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna asistenti personali pentru persoane cu handicap grav Aniia Aniia Buna ziua As dori daca se poate sa-mi explice cineva care este procedura de acordare concediu de odihna asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav ... (vezi toată discuția)
Asistent personal in concediu de crestere a copilului ataner ataner Buna ziua! Sunt asistent personal (fost insotitor) al fiicei mele de vreo 15 ani. In anul 2004, in iulie, am nascut un baietel si am stat 2 ani in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Bogdan19999 Bogdan19999 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: La un serviciu de asistenta sociala care are angajati asistenti personali pentru ... (vezi toată discuția)