avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTURI RECUNOSCUTE DUPA DECES
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTURI RECUNOSCUTE DUPA DECES

O persoana care a fost incadrata, in luna august, in gradul de handicap "accentuat" contesta certificatul de incadrare in grad de handicap la Comisia Superioara de Incadrare in Grad de Handicap Bucuresti. Intre timp persoana a decedat. Comisia emite,in luna decembrie, dupa decesul persoanei cu handicap, un certificat de incadrare in gradul de handicap "grav-cu asistent personal" cu specificatia ca certificatul de incadrare in grad de handicap este valabil incepand cu luna august. Acum fiul persoanei cu handicap solicita indemnizatia pentru asistent personal, prevazuta de art. 42 din Legea 448/2006, din luna august si pana la decesul tatalui. Conform legii, indemnizatia se acorda in baza acordului emis de DGASPC, incepand cu luna urmatoare depunerii cererii. Avand in vedere ca nu s-a depus nicio cerere fiul poate primi retroactiv aceasta indemnizatie? In ce situatie poate beneficia fiul de un drept al tatalui sau, drept ce a fost recunoscut dupa decesul tatalui?Tatal daca a decedat mai poate beneficia cineva din familie de acest drept?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturi recunoscute dupa deces Ics_buhusu Ics_buhusu O persoana care a fost incadrata in luna martie 2019, in gradul de handicap grav contesta certificatul de incadrare, in grad de handicap la Tribunal-Sectia ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap accentuat, cod handicap 1 nanolica nanolica Buna ziua. Tatal meu este incadrat in grad de handicap accentuat , cod handicap 1, cod boala S98, deficienta functionala accentuata. Va rog sa-mi raspundeti ... (vezi toată discuția)
Mama mea are alzheimer cu grad de handicap avansat, aș vrea să ... Adydidi Adydidi Mama mea are Alzheimer cu grad de handbal avansat aș vrea să știu dacă pot opta pentru o indemnizație de îngrijitor? (vezi toată discuția)