avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi recunoscute dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi recunoscute dupa deces

O persoana care a fost incadrata in luna martie 2019, in gradul de handicap grav contesta certificatul de incadrare, in grad de handicap la Tribunal-Sectia contencios Administrativ si fiscal, iar la data de 7.11.2019 in urma sentintei obliga Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap sa anuleze vechiul certificat si emiterea altui certificat de incadrare in grad de handicap cu incadrarea in grad de handicap grav cu asistent personal incepand cu 01.03.2019.
S-a depus cerere la D. G. A. S. P. C. In luna decembrie 2019.Nici pana in prezent nu s-a restituit suma restanta, respectiv indemnizatia de insotitor pentru perioada 01.03-31.12.2019. Persoana cu handicap a decedat in luna ianuarie 2020.
Fiul si sotul, urmasi pot primi retroactiv Aceasta indemnizatie? In ce sotuatie pot beneficia de un drept al defunctei ce a fost recunoscut cat timp a fost in viata? Care este procedura de urmat pentru obtinerea sumei restante, avand in vedere ca sentinta s-a pronuntat in timpul vietii(07.11.2019),cererea pentru indemnizatie de insotitor s-a depus tot la fel( decembrie 2019, persoana cu handicap decedand in ianuarie 2020).
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:07, 24 Martie 2020
Indemnizația de însoțitor trebuie plătită de la data stabilită prin hotărârea judecătorească și până la data decesului persoanei respective. Plata se face moștenitorilor.
Trebuie dezbatuta mostenirea in acest caz?

jurist2020 a scris:

Indemnizația de însoțitor trebuie plătită de la data stabilită prin hotărârea judecătorească și până la data decesului persoanei respective. Plata se face moștenitorilor.

Trebuie doar deschisă. Cel mai în măsură este notarul din localitatea în care defunctul a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de handicap iulia_viorica iulia_viorica Mama mea a suferit in luna iunie 2009 un accident vascular cerebral, fiindu-i afectata partea dreapta, respectiv bratul si piciorul drept. A obtinut de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap, persoana decedata CMiha1 CMiha1 Buna ziua, am depus cererea pentru indemnizatie de handicap pentru mama, in luna septembrie 2019. Comisia a venit la evaluare in octombrie 2019, iar ... (vezi toată discuția)
Cand primesc prima pensie Dandumio Dandumio In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. ... (vezi toată discuția)