avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila facturi emise prescrise
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila facturi emise prescrise

Cum inregistrez dpv contabil niste facturi emise in 2007, avand in vedere ca sumele s-au prescris, si nu le voi mai incasa niciodata...., deci raman cu ele in balanta analitica mult si bine.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 18:41, 21 Ianuarie 2011
Clienti=Venituri !!! Problemele abia incep !!! De ce, cine, care a fost scopul, TVA-ul, profitul, etc., etc...
Si eu mi-as dori raspunsul corect la aceasta intrebare . Se trece pe venit si se plateste impozit pe profit?
Mentionez ca nu am facut nici un demers legal pt. recuperarea sumei.
Nu puteti inregistra fara sa faceti dovada ca ati intreprins toate demersurile necesare pentru recuperarea sumelor respective : extrase de cont pentru confirmarea soldului,notificari ,o actiune in instanta sau o hotarare judecatoreasca din care sa reiasa ca respectivul client este insolvabil .
Da, se trec pe venit ! Se recalculeaza profitul sau pierderea, de la data emiterii facturii ! Se face cercetare administrativa si demersuri legale pentru recuperarea sumelor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizori neplatiti din 2005 bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am si eu 2 intrebari: 1) Am un furnizor neplatit din anul 2005 de care am uitat ambii, in valoare de aproape 15000 Ron. In contul 401 imi apare ... (vezi toată discuția)
Datorii prescrise georgi24ro georgi24ro Buna ziua, Societatea la care lucrez are datorii la furnizori din2004,2005,2006. cu noul ordin 3055 s-a modificat modalitatea de inregistrare a ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala si calculul impozitului pe profit denisa2011 denisa2011 buna ziua, la calculul impozitului pe profit iau in calcul de fiecare data rezerva legala (40 lei)??sau doar atunci cand o constitui? va multumesc o firma ... (vezi toată discuția)