Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-ul poate fi executat silit pentru datoriile actionarului unic persoana fizica ?

Buna ziua !
Un raspuns va rog: O societate comerciala SRL poate fi executata silit pentru datoriile actionarului sau unic ? Adica actionarul are datorii dar nu are bunuri. Insa are o societate comerciala cu bunuri si alte active. Poate sa fie executata societatea ? dar actionarul cum ar putea fi executat ? pe dividende ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 20:24, 19 Ianuarie 2011
Pentru datoriile personale ale asociatului nu se pot urmari bunurile aflate in patrimoniul societatii. Asociatul poate fi executat prin poprire pe salariu( daca este si angajat in soc) si pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui credit bancar Alex28 Alex28 Acum vreo 4 ani am luat un credit de nevoi personale. In ultimul an nu am mai putut plati decat partial. Am incercat o reesalonare, nu s-a vrut de catre banca. ... (vezi toată discuția)
Executare silita pauldany pauldany Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Executare firma pentru datorie personala AlbuD AlbuD Buna ziua! In cazul nerambursarii unui credit ipotecar, am inteles ca dupa ce se executa silit imobilul ipotecat banca se poate intoarce si asupra altor ... (vezi toată discuția)