Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

AJUSTARE TVA

In conditiile in care modernizarea unui sediu de firma, proprietatea acesteia, nu depaseste 20% din valoarea acestuia se face sau nu ajustare TVA in decontul lunii ianuarie la valoarea acestei modernizari, daca trec la neplatitor TVA?Am citit ca in acest caz nu s-ar face ajustare. Daca da, ce se intampla cu TVA dedus, aferent modernizarii. Precizez ca imobilul a fost cumparat de la o persoana fizica, deci fara TVA.
Cum?#-o
Ce se intampla cu TVA de recuperat la decontul lunii ianuarie?
Sau trebuie sa fie in zero?#-o
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
andreisorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreisorin , utilizator 16:20, 21 Ianuarie 2011
daca valoarea modernizarii nu depaseste 20% din valoarea imobilului, trebuie sa ajustati taxa dedusa aferenta modernizarii, dar ajustarea este limitata la 5 ani, nu la 20.
Multumesc!
Dar pentru obiecte de inventar nu se face ajustatre, nu-i asa?:(
asa este.
Mii de multumiri !!! si Multa sanatate !!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva si/sau notificare chirie crinarug crinarug Am sa va rog sa-mi spuneti parerea Dvs. in urmatoarea problema: In 2006 societatea A (neplatitoare de TVA - deci nu s-a dedus TVA) cumpara teren cu imobil de ... (vezi toată discuția)
Despre tva la tranzactiile imobiliare intre persoane juridice ligrivatin ligrivatin Buna ziua tuturor In 2007 am cumparat pe firma (platitor de TVA) un imobil in vederea desfasurarii unei activitati de tip after school. Cumpararea a fost ... (vezi toată discuția)