avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce fac dupa ce am totalizat 90 de zile de concediu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce fac dupa ce am totalizat 90 de zile de concediu medical ?

Buna ziua,

In urma unui accident vascular cerebral am totalizat 90 de zile de concediu medical, ce trebuie sa fac acum ? Intreb deoarece sunt nelamuriri de genul : de la locul de munca birou resurse umane mi spune ca am depasit 90 de zile de CM in 12 luni, iar la casa de asigurari mi se spune ca cele 90 de zile trebuie sa fie pe aceeasi afectiune, nicidecum in 12 luni totalizate. Medicul specialist nici numai stie ce sa faca si unde sa ma trimita ?!
La completarea CM in continuare, medicul a scris aceeasi data la data acordarii si data inceperii, de la resurse umane imi refuza CM pentru ca data acordarii trebuie sa fie anterioara datei inceperii ?!
Cu atat mai mult cu cat medicul specialist doreste sa ma pensioneze pe caz de boala, ma intreb si va intreb ce pasi trebuie urmati si cum este corect pentru ca m-am saturat de atatea drumuri intre medic, resurse umane si casa de asigurari.

Sunt un om bolnav care are nevoie de odihna - nicidecum de plimbari si stat pe la usile lor pentru ca NICI O PERSOANA SANATOASA NU INTELEGE CE INSEAMNA SA TRECI PRIN CE AM TRECUT EU SI sa ma puna pe drumuri din cauza incompetentei lor.

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
ysmine, utilizator
Cel mai recent răspuns: ysmine , utilizator 16:35, 21 Ianuarie 2011
si dvs ce vreti sa stiti pana la urma? daca mai puteti lua concediu sau daca va intoarceti la munca?
Medicu specialist este obligat sa cunoasca legea si ce are de facut daca ai depasit 90 zile trebuie sa te trimita la comisia de expertiza medicala ptr. prelungire sau ptr. pensionare de boala nu ai specificat ce diagnostic ai pe hartie fiindca sete o lista de boli unde specifica la ce ai dreptu in functie de diagnostic si cat la suta esti platit.
Stiu ca medicul specialist trebuie sa cunoasca legea, dar a fost dezorientata de cei de la resurse umane , deoarece cele 90 zile de medical trebuie sa fie pe aceeasi afectiune nicidecum in cele 12 luni si cu alte concedii medicale cumulate !!

Am specificat diagnosticul la inceput anevrism cerebral ( cauza unui accident vascular cerebral subarahnoidian )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie caz boala IoanaSL IoanaSL Buna ziua. Tatal meu a suferit un accident de masina,avand un traumatism cerebral grav.Diagnosticul este de dementa vasculara. Se apropie termenul de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de boala initial korkodus korkodus in luna mai am primit concediu de boala initial de la medicul de familie pe care ar fi trebuit sa prelungesc, dar din motive bureaucratice nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Concediu medical initial sau in continuare? CECILIA ENACHE CECILIA ENACHE Buna ziua, Revin cu o intrebare cu privire la CM. O angajata mi-a adus un CM din 10-19.07.2012, cod ind. 01, cod diagn. 651, emis de medic de familie, ... (vezi toată discuția)