avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia pentru invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia pentru invaliditate

Am cautat legea legea pensiilor modificate cu referire la pensia de invaliditate, dar nu am avut un rezultat pozitiv. Si asa pun intrebarea aici.

Mama mea are pensia de invaliditate gradul III. Dupa modificarea legii pensiilor, care e valabil din 1 ian 2011, poate sa lucreze 4 ore/zi fara sa afecteze pensia ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 23 Ianuarie 2011
1. Si in legile anterioare si in actuala (Legea 263/2010) este prevazut ca pensionarii pentru invaliditate gr.III pot cumula pensia cu venituri provenite din activitati pentru care asigurarea este obligatorie:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

2. Bineinteles ca poate lucra cu program de cel mult 4 ore pe zi.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)
Pensie si salar cafea1 cafea1 Buna. pot fi pensionar si in acelasi timp angajat cu carte de munca 8 ore? sau doar 4 ore. multumesc. (vezi toată discuția)
Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)