avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocare card credit?!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocare card credit?!

Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi mai plati ratele la un credit de nevoi personale.Exclus orice negociere cu banca ,imi cer doi giranti sau garantie imobiliara plus un salariu net de minim 1000 ron, de unde ?!Am ramas cu 650 .
Ma astept acum la tot ce-i mai rau , nu mai dorm , nu mai mananc si stiu ca in curand imi vor pune poprire pe salariu.Problema e ca mai nou , intai iti blocheaza contul din banca in care se vireaza si pana umbli sa rezolvi.......poti sa mori linistit .
Intrebarea care ma framanta insa, e alta: ti se poate bloca si un cont cu card de credit atasat?E facut la alta banca si la acesta platesc regulat, e o suma mica, insa ma intreb , daca il blocheaza si pe acesta ?!Daca il alimentez lunar ca si pana acum, banii ajung la alta banca si nu la cea care m-a creditat???
Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: ko_ny , utilizator 20:58, 23 Februarie 2011
poti face o cerere ca salariul sa-ti fie dat de la caseria societatii si nu pe card,ori poti face alt card la alta banca si sa fie virati pe noul card asa incat sa poti face ce doresti cu banii tai
ca sa i-ti fie opriti banii de catre cineva trebuie o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si nu i-ti pot fi opriti mai mult de 30% din salariu
Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare printr-o adresa care va fi trimisa prin scrisoare recomandata, cu dovada de primire, tertului poprit, impreuna cu o copie certificata de pe titlul executoriu.[mai pe scurt executor instiinteaza societate la care lucrezi sa faca poprirea iar societatea va vira banii executorului in contul sau,acesta la randul sau va vira banii bancii]
Codului Muncii, care stipuleaza
Retinerile din salariu
(1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
(3) In cazul pluralitatii de creditori ai salariatului va fi respectata urmatoarea ordine:
a) obligatiile de intretinere, conform Codului familiei;
b) contributiile si impozitele datorate catre stat;
c) daunele cauzate proprietatii publice prin fapte ilicite;
d) acoperirea altor datorii.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.'

Art. 409 din Codul de procedura civila
1)Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii2)Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
3)Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum
4)Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
Urmarirea drepturilor mentionate la alin. 4 se va putea face in limita a 1/2 din cuantumul acestora.
Multumesc mult pentru raspuns, dar:
- salariul nu se poate retrage din casieria unitatii, el se duce direct in contul meu din banca , prin trezorerie.De altfel, institutia la care lucrez nici nu are casierie !!!
-alt cont sa deschid la ce bun?!-va fi si el blocat
-contractul de credit are titlu executoriu, nu e nevoie (cred) de hotarare judecatoreasca.
Si totusi, intrebarea mea ramane in picioare: am doua carduri - unul de credit, altul de debit(de salariu).Mi le pot bloca pe amandoua , oare ?!
or sa blocheze tot ce le iese in cale... au nevoie totusi de incuviintarea unui judecator pentru asfel de "executii"... din cardul de salariu n-au voie sa ia mai mult de 1/3, desiii...vor pune mana pe toti...

cu veniturile diminuate, se poate obtine, tot de la un judecator (de la banca v-ati lamurit:rolleyes: ), o suspendare a platii ratelor...

vedeti cum "va incadrati"... cu siguranta aveti acum alte rate (muuuuult mai mari) decat alea de la data contractului...

[ link extern ]






Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Daca primiti salariul prin card executorul bancar are sa va blocheze toate conturile de salariu. Asa am patit si eu,am facut contestatie la executare (a durat aproape 8 luni,in tot acest timp nu am reusit sa-mi ridic diferenta de salariu) iar judecatoria mi-a dat castig de cauza.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
alex_gav, utilizator
Multumesc alex_gav pentru " incurajare", ma asteapta o perioada cumplita.De unde sa am bani de contestatie, tu ai avut nevoie de avocat ?
N-am decat un cont pentru salariu, nu mai multe.
Dar revin si intreb : imi blocheaza cardul de debit (adica cel prin care-mi ridic salariul), dar vor bloca si cardul de credit , cel pe care-l alimentez lunar pentru alta banca decat cea la care sunt restanta?!

Alte discuții în legătură

Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)