avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz din partea unor banci ?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz din partea unor banci ?

Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei banci ,vsv de un contract de credit luat in 2009, de la ei si acum dupa 4 ani ,au reziliat contractul . Am avut anumite restante la ei dar le-am achitat ,eram la zi cu toate platile ,cand ei au reziliat contactul ,iar dupa 3 zile de la reziliere au facut dosar executional , urmarile fiind nu tocmai placute : blocatea tuturor conturilor in intregime ,nu doar 1/3 cum prevede legea , iar bunul care consta garantia contactului a fost ridicat . Contractul a fost pentru achizitionarea unui autoturism .
Daca cineva a mai fost intr-o situatie asemenatoare sau are un sfat pentru mine as fi recunoscatoare daca m-ati contacta .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:25, 21 August 2013
Buna ziua,

Daca erati la zi cu plata ratelor cum sa fie declarat creditul scadent anticipat? Sunteti sigura ca erati la zi? Daca este asa cum spuneti, puteti face contestatie la executare si sa cereti anularea executarii deparece creanta nu este exigibila.

Contul bancar in care primiti salariul este un alt bun decat venitul salarial. Contul se blocheaza in intregime pentru ca in el pot intra si alte sume de bani. Diferenta de 2/3 v-o elibereaza banca unde aveti contul, in baza unei cereri facute de dvs.
Da ,eram cu toate platile la zi ,chiar avem platite in avans 6 rate .Am platit in ziua de 17iunie iar in ziua de 19iunie s-a facut rezilierea de contract ,iar in 20iunie s-a facut dosar executional .Cand m-am prezentat la executor imediat dupa aceea ,i-am aratat chitantele cu platile ,mi-a raspuns ca nu stia de acest lucru ,iar dosarul s-a intocmit in termeni legali.Iar el nu mai putea face numic in acest lucru ,deoarece dosarul era pe rol. Am depus si eu la randul meu actele in instanta ,dar inca nimic .In data de 31 iulie au venit si au ridicat autoturismul. Contestastie la executare am facut dar am renuntat deoarece bunul urma deja sa fie executat. Ei ne-au somat sa platim restul creditului in intregime ,dar nu am avut banii necesari .
Iar cu privire la conturi ,da sunt blocate integral,nu doar 1/3. Am fost la banca sa vb dar mi-au spus ca este dosar de executare si ei nu pot face nimic ,iar executorul mi-a spus ca asta este procedura sa blocheze contul in intregime si ca nu poate elibera nimic pana la rezolvarea acestui caz. Iar cu privire la o alta problema : executorul a blocat un cont unde unul dintre debitori isi plateste ratele la un credit de imprumit .ARE voie asa ceva ? Caci acum el este restant si acolo cu ratele !
Da, este normal sa vi se blocheze orice cont. Daca banca unde e contul deschis are gaj sau ipoteca pe cont, puteti plati linistita in continuare, banii merg la credit.
Daca vi se retine mai mult de 1/3 din salariu, ii feceti plangere penala executorului.
Inteleg ca se blocheaza orice cont integral ,daca daca este cont de credit in care intra plata veniturilor salariale, nu inteleg de nu se retine doar 1/3 din venit ,de ce se retin totii banii .Caci unul dintre co-debitori are cont de salarii si nu isi poate ridica nici restul de 2/3 ,deoarece are contul poprit . Este a doua luna in care nu si-a putut ridica salariul ;este blocata 1/3 din salar iar restul de 2/3 sunt in contul lui. Iar executorul imi spune ca asta este procedura pana la definitivarea cazului ! dar eu nu mai inteleg asa ceva .
Iar in al doilea caz cu al doilea debitor ,care este in pensie ,i-a blocat un cont la o banca de unde a luat un imprumut ,in care isi plateste ratele .Care este legatura dintre cele doua ? Caci el si-a platit ratele la zi ,dar banii nu au intrat in contul de credit ci s-au virat catre executor ! Si acum el este restant la acel credit cu 2 rate !

Ceea ce as vrea sa mentionez este faptul ca tot ceea ce va spun pot dovedi cu acte ,nu sunt simple intrebari ,de curiozitate :)
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
chioana, utilizator
neplata unui credit are si astfel de consecinte.
Banca unde este deschis contul ar fi trebui sa incheie gaj pe cont sau ipoteca mobiliara, sa isi conserve propriul drept de creanta si prioritatea fata de alti creditori.
Daca e cont de salariu, restul de 2-3 il ridica doar de la casieria bancii, nu si de la bancomat.
A fost la casierie si nu i-au dat banii?

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)