avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... avocat pledant sau consilier
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

avocat pledant sau consilier

Cine astiga mai mult in Romania si de ce dintre cele 2 categorii?
Cine rezolva de fapt problemele avocatul pledant sau consilierul care inormeaza in timp util si redacteaza actele avocatului pledant?
Cine e mai respectat?


Va rog sa completati lista cu intrebari si raspunsuri la ele pentru ca sunt de parere ca in timp va trebui sa se faca si la noi o delimitare intre cele doua tipuri de avocati , care sa aiba si drepturi si obligatii distincte pt. a evita amatorismul deoarece nu e cu putinta ca un avocatel cu un laptop si o masa la un restaurant drept birou sa le stie pe toate! Cel putin noua generatie trebuie sa incepem sa ne preocupam si de prestigiul si prestanta acestei meserii!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:13, 21 Mai 2008
Nu am auzit decat in politica de practica asta, ca unul redacteaza discursul, si altul (vedeta politica) il sustine.
Ma indoiesc ca e o regula ca avocatul care pledeaza sa sustina motive redactate de altcineva, si nici nu am auzit pana acum de asa o practica: instanta nu e teatru!
Nici eu n-am auzit sa se practice. Exista insa diferenta intre avocatii de consultanta si cei de litigii. Aici as vedea necesara si o reglementare legislativa corespunzatoare.
Depinde si de....avocat. Veti intalni la multe firme de avocatura parteneri care sustin concluziile colaboratorilor. Cum spunea si Andreea, nu exista vreo reglementare legislativa intre avocatii pledanti si cei care se ocupa strict de consultanta. Tine de optiunea fiecaruia.
Nu cred ca scrisul de concluzii, intampinari, actiuni etc. face parte din consultanta, ci din litigii.
Absolut! ;)

Alte discuții în legătură

In ce ramura de drept se castiga mai bine lautz lautz Salutare, Adresez si eu o intrebare specialistilor in domeniu. In ce ramura de drept se castiga cel mai bine ca avocat? Multumesc (vezi toată discuția)
Calitatile avocatului tdkappa13 tdkappa13 de cateva zile tot citind forumurile ma intreb ce calitati trebuie sa posede un avocat si cat de mult examenul de admitere in avocatura „testeaza” ... (vezi toată discuția)
Cabinet de avocatura...necunoscut? Avocat Liviu Samoila Avocat Liviu Samoila A auzit cineva vreodata de Cabinetul de avocatura "Cosmin Badea si avocatii" din Bucuresti?? Va deranjez cu o astfel de intrebare pentru ca anunturile de ... (vezi toată discuția)