avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua
Am si eu o nepoata de 17 ani eleva si acum este insarcinata. Ma interezeza daca poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului si care este valoarea acestei indemnizatii.
Mentionez faptul ca atat ea cat si tatal copilului (19 ani) nu au fost vreodata angajati.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 11:11, 25 Ianuarie 2011
da, daca atunci cand naste va avea calitatea de eleva, va benficia de aceasta indemnizatie CIC
Va redau din OUG 111/2010
art 2-alin 5
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
o) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;
p) se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, cursuri de zi, in acelasi an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Beem Beem Am terminat facultatea anul acesta cu licenta in septembrie, iar acum sunt insarcinata. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie luanduse in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru ccc piti75 piti75 sotia este eleva anul 1 la postliceala acreditata la zi este insarcinata in luna 5 trebuie sa nasca 25 sept inceputul lui octombrie Înainte de postliceala a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Valentina_B Valentina_B buna ziua.am si eu o intrebare privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.am absolvit facultatea in iulie,la zi, si acum sunt inscrisa la ... (vezi toată discuția)