avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca e sentinta data de curtea suprema se mai poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca e sentinta data de curtea suprema se mai poate face ceva?dar prescrierea pedepsei cum e?

Buna as avea cateva nelamuriri prietenul meu a primit o sentinta la CURTEA SUPREMA DE CASATIE SI JUSTITIE cu condamnare de 4 ani la inchisoare din care efectuate 3luni dupa care la judecat in libertate pt trafic de droguri Legea 143/2000 art. 2. se mai poate face ceva din moment ce hotararea este definitiva si irevocabila?
iar a 2a intrebare :in cat timp sar prescrie pedeapsa de 4 ani ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 26 Ianuarie 2011
1.Pe caile ordinare de atac nu se mai poate face nimic,dar pe cale extraordinara de atac,trebuie vazut daca exista motive juridice intemeiate si legale de introducere a unor contestatii in anulare si /sau la executare.
2.Precscriptia executari pedepsei va interveni conform art.126 lit lit. b c.pr.pen in termen de 5 ani 4 ani(durata pedepsei)=9 ani,daca nu va interveni un motiv de intrerupere al termenului de prescrptie,distuatie in care prescriptia se recalculeaza de la inceput,incepand cu acea data,la care a intervenit intreruperea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)
Traficul de droguri - intrebare DariaT DariaT buna ziua!am o cunostinta care a fost arestata pt trafic de droguri (etnobotanice, sare de baie) impreuna cu alte 5 persoane. dupa ce au stat 2 luni la arest, ... (vezi toată discuția)
1 an si 6 luni sub supraveghere metrix87 metrix87 Buna Ziua, Am un proces pe rol si asi dorii cat mai repede sa stiu daca are rost sa fac Apel la instanta pentru a imi scade din pedeapsa deja pronuntata dar ... (vezi toată discuția)