avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditul bancar al partener ei/ului inainte de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditul bancar al partener ei/ului inainte de casatorie

Doresc sa ma casatoresc cu doamna X peste o luna de zile. intr-o relatie anterioara de concubinaj ea a luat de la mai multe banci credite in valoare totala de peste 60.000 Euro pe care i-a dat partenerului de viata in scopul unor investitii. ulterior nu le-a mai achitat motivul fiind despartirea de el. banii fiind luati din banca fara girant doar pe numele ei , firma de recuperari o aglomereaza periodic cu telefoane insa neavand nici un bun pe numele ei inca nu sunt probleme majore. Intrebarea mea e ce ar trebui sa fac sa nu am parte de datoriile anterioare ale ei dupa casatorie. Exista vre-un contract prenuptial in aceasta situatie, sau la ce ar trebui sa ma astept dupa ce voi achizitiona spre exemplu o masina, o casa sau voi infiinta o afacere. ? Va rog mult sa raspundeti intrebarii pe cat mai elaborat posibil sa-mi stiu viitorul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Masana , utilizator 00:33, 7 Februarie 2011
Datoriile actualei dvs prietene se pot repercuta asupra venitului viitoarei familii pe care doriti sa o intemeiati, in curand. Aceasta pentru simplul fapt ca, dna este debitor rau platnic si in plus, cautat si de societati de recuperari de creante. Chiar daca, nu are bunuri personale care pot fi executate, se poate institui poprire pe veniturile sale nete. Daca va procura bunuri, in timpul casatoriei cu dvs, acestea pot fi urmarite pentru valorificarea creantelor recuperatorilor, dupa ce, in prealabil i-au fost executate bunurile sale proprii, care NU exista. Asadar, puteti apela la un contract prenuptial si apela la serviciile unui avocat si ale unui notar public. Este important de mentionat si care este scadenta finala a ultimei rate a fiecarui credit pe care, prietena dvs il are contractat, intrucat puteti sesiza daca aceste datorii ale dnei au fost prescrise sau cand anume va interveni prescriptia extinctiva. Va recomandam sa faceti lumina in situatia patrimoniala a prietenei, apoi sa o conduceti la starea civila si apoi, la altar. Mult succes.......:)
Cu tot respectul doamna, dar de cand sunt valabile contractele prenuptiale in cazul unei casatorii incheiate in Romania? Si in plus, eu stiam ca sotii sunt solidari la plata pentru ceea ce imprumuta in timp ce sunt casatoriti, nu?!
puteti apela la un contract prenuptial si apela la serviciile unui avocat si ale unui notar public.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)