avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspunderea administratorului in caz de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspunderea administratorului in caz de faliment

Buna!
Va rog sa ma lamuriti!Avem o firma pt care am cerut insolventa.In balanta era inregistrata o liPsa in gestiune,lipsa ce a fost constata la inventar,dar neimputata angajatilor.Dupa studierea dosarului lichidatorul a dispus atragerea raspunderii administratorului prin punerea la plata a administratorului pt lispa din gestiune.S afacut un angajament de plata,urmand ca administatorul sa plateasca suma,Ce se intampla in cazul in care respectivul adm. nu poate achita sumele ?De ce nu se iau bunurile societatii?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 14:12, 31 Ianuarie 2011

Ce se intampla in cazul in care respectivul adm. nu poate achita sumele ?

Va fi executat silit
De ce nu se iau bunurile societatii?

Lichidatorul le va vinde si va distribui suma creditorilor
Buna seara .
Daca lipsa in gestiune,nu este imputabila angajatilor abilitati cu gestiunea bunurilor, atunci cine este culpabil pentru aceste lipsuri?
Dvs.in ce calitate intrebati,in calitate de administrator ?
Multumesc .
Multumesc!In calitate de administrator intreb.Daca nu am bunuri si nici nu lucrez cum sa platesc?pot plati "in rate"?
Buna ziua .
Puteti solicita un termen de gratie instantei,sau puteti ,cu acordul creditorilor si instantei,sa soliciati un angajament de achitare a sumei in rate.
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment vasioanaro vasioanaro daca am o un credit la o banca pe societate si aceasta este in insolventa- faliment, pot sa fac un angajament cu banca,ca persoana fizica, sa platesc lunar o ... (vezi toată discuția)
Compensarea datoriilor in insolventa bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, Am urm. speta: am fost notificata de adm judiciar sa depun declaratia de creanta. Adm jud nu a notificat in termen, ci dupa termenul stabilit de ... (vezi toată discuția)
Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)