avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CERERE EXECUTARE SILITA-Factura telefonie mobila
Discuție deschisă în Executare silită

CERERE EXECUTARE SILITA-Factura telefonie mobila

Buna seara,
In anul 2007 octombrie am avut un litigiu cu o firma de telefonie mobila,reclamand valoarea mare a facturii la acea vreme.Le-am cerut explicatii pentru numere care nu-mi apartineau dar nu am primit raspuns.Am incetat sa mai folosesc telefonul,prin urmare m-au deconectat.Am inceput sa primesc instiintari de la EOS-din 2009 si 2010 ca am o dat de 4738 ron-factura initiala fiind de 1000 ron.Acum 2 sapt mi-a venit o noua instiintare atasat avand o cerere de executare silita ca daca pana in 27 ian nu achit se cere recuperarea debitelor.Instiintarile de la eos vin la o adresa unde eu nu mai locuiesc si nici nu au venit cu confirmare de primire ca sa fie mai plauzibil ptr ei.
Intrebarea mea este-in cazul meu este posibil ca factura sa fie prescrisa tinand cont ca ultima factura a fost emisa in noiembrie-decembrie 2007?.
Va multumesc
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
VIOAXI, utilizator
Cel mai recent răspuns: VIOAXI , utilizator 20:53, 28 Ianuarie 2011
pai ar trebui sa fie prescrisa. Tu nu stii de nimic....nu ai primit nimic.
Daca esti sigur 100% ca au trecut 3 ani le poti scrie ca s-a prescris.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
godot, utilizator
Atentie insa la urmatorul aspect: daca sunt prescrise acele sume, ei vor propune sa achiti doar debitul, spunand ca iti ofera o reducere, in sensul renuntarii de catre ei la e cere penalitatile.Este o capcana. Daca faci plata acelei facturi, chiar si partial, ei pot invoca in instanta renuntarea ta la beneficiul prescrierii facturilor, situatie in care ei vor avea castig de cauza si vor reveni cu pretentii in ceea ce priveste si dobanzile legal;e si penalitati, etc.Se prevaleaza de art.1111 C. civ. care suna cam asa:"debitorul unei datorii, pentru care se plateste dobanda sau rendita, nu poate fara consimtamantul creditorului,sa impute plata ce face pe capital cu preferinta asupra renditei sau dobanzii.Plata partiala facuta pe capital si dobanda, se imputa mai intai asupra dobanzii".
Vei primi de la ei o instiintare de plata in care, pe la subsol asa, se face referire la art. 1111 C. civ.
Asa ca lasa-i sa latre, ca nu au sanse in instanta.
Multumesc mult pentru raspuns
LP
Multumesc mult pentru rasoun.
LP
Scuze pentru greseala.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 1111 cod civil!!! xm xm Am o nelamurire legata de interpretarea art.1111 C civ. In cazul in care am de recuperat o datorie, neachitata la scadenta si deci careia, conform contractului ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)
Prescriere debit? Bogdan Popovici Bogdan Popovici am inceput sa primesc niste notificari de plata de la o firma de recuperare debite. Problema e ca debitul e din octombrie 2004. S-a prescris sau nu dreptul de ... (vezi toată discuția)