avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinerea unei adeverinte cu grupa de munca = 100 ron? ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinerea unei adeverinte cu grupa de munca = 100 ron? E normal, e legal?

Este normal ca pentru cautarea in arhive pentru stabilirea anilor de grupa de munca tatal meu sa plateasca 100 ron? Societatea la care a lucrat nu ar trebui sa ii ofere gratuit aceste informatii?chiar daca a dus arhivele la o societate care le depoziteaza...sau Casa de pensii sa se informeze ea ca doar a platit 40 ani impozite si taxe. Culmea e ca aceasta taxa se calculeaza in functie de cati ani ai avut in grupa de munca...noroc ca a avut doar un an si ceva ca altfel cat ajungea sa plateasca??!!! Poate ca ar fi normal o anumita suma dar nu 100 ron ca unii muncesc 2 zile pt banii astia si nu in functie de lunile lucrate..
Cel mai recent răspuns: bianca23 , utilizator 15:54, 27 Ianuarie 2011
Legea 263/2010 Art. 161
(1) Cererile in legatura cu eliberarea actelor prevazute de lege, prin care se face dovada vechimii in munca, a timpului util la pensie pentru agricultori si a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe si comisioane.
(2) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii.

Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu am ft multe informatii pentru intocmirea dosarului de pensie.
Cine este obligat sa dea aceasta adeverinta a stagiului de cotizare(inclusiv a grupei de munca)? Firma la care a lucrat?daca aceasta firma nu mai exista si dosarele au fost preluate de o firma de arhivare? sau am mai gasit pe internet ca aceste adeverinte trebuie sa le dea Casa Nationala de Pensii, este corect?
Multumesc anticipat pt timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
bianca23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinte pensie dumitrescuraisa dumitrescuraisa Buna ziua. Ma numesc Dumitrescu Elena si va adresez pe aceasta cale o intrebare. Tatal meu urmeaza sa iasa la pensie anticipat si are nevoie de adeverinte din ... (vezi toată discuția)
Legalitate taxare adeverințe de vechime în muncă mariuta68 mariuta68 Buna ziua , am nevoie de adeverinta cu grupa de munca si sporuri obtinute la I.T .Republica Bucuresti, , iar arhiva detinatoare de documente ale societatii ... (vezi toată discuția)
Legalitatea perceperii taxei pentru eliberarea unei adeverinte de vechime in vederea intocmirii dosarului de pensie normator normator Deoarece in ultimul timp majoritatea angajatorilor si al celor care detin arhive elibereaza adeverinte de vechime in munca necesare stabilirii drepturilor ... (vezi toată discuția)