avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii care sunt dezavantajele unui contract part-time de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

care sunt dezavantajele unui contract part-time de 2h/luna

Buna ziua,
Urmeaza sa ma angajez la o firma nou infiintata si mi s-a propus ca salariu pe cartea de munca sa fie mai mic datorita investitiilor care se vor face pana cand firma va incepe sa produca. Am fost de acord doar cu conditia sa-mi fie trecut salariu minim pentru studii superioare si functie de conducere (marketing manager). Mi s-a spus ca se poate, dar pentru inceput sa fiu angajat cu norma minima de 2 ore. Care sunt dezavantajele, in conditiile in care agreez suma pe care urmeaza sa o primesc "in mana"? Sunt afectat pe viitor, pentru pensie sau mai sunt si alte dezavantaje? Mentionez ca acesta va fi singurul meu CIM.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 20:33, 5 Februarie 2011
Dezavantajele nu constau atat in perioada CIM, cat in suma trecuta in acesta.
Adica, suma fiind minima, cotizatiile sunt minime si atunci da, va afecteaza la pensie. Daca CIM era de 2h dar salariul era de 1200 lei, spre ex, nu era problema. Dar si invers, si pe cei cu CIM de 8 h cu salariu de 600 lei ii dezavantajeaza salariul mic.
La vechime nu va dezavantajeaza intrucat acum se vorbeste de stagiu de cotizare, asta insemnand suma platita la CAS in functie de salariul avut, nefiind importanta durata CIM. V-ar putea dezavantaja la un eventual angajator care v-ar lua in considerarea experienta doar pt 2 ore/zi.
Din pacate nu este o varianta sa apar cu 8h si 600-700 ron pe CIM ... ar insemna sa fiu incadrat ca un angajat fara studii superioare si functie de conducere (daca marketing manager este considerata astfel). In cazul in care nu reusesc sa scot 8h si 1200-1300 ron as putea sa fac un compromis si sa impun un termen de maxim 2 luni si 4h.

nu degeaba se spune ca un om (mai) informat, este un om (mai) puternic

multumesc pentru ajutor
Nici nu v-am propus varianta de 8h cu 600 lei. Va explicam doar ca un angajat cu 2h dar salariu 1200 (spre ex) dpdv al pensiei este mai avantajat fata de un angajat cu 8h dar 600 lei salariu.
Multa bafta.
Daca aveti un contract de munca de 2h/zi, in cazul in care sunteti nevoita sa intrati in somaj (desfiintarea postului, incetarea de drept a unui contract de munca pe perioada determinata, falimentul societatii), va trebui sa aveti stagiu de cotizare de cel putin 12 luni in ultimele 24.
O luna lucrata cu 2h/zi inseamna un sfert de luna stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa/adeverinta somaj sadaka sadaka buna, am angajat un vnit din somaj ......va rig sa imi spuneti ce acte trebuie sa fac pentru a anunta la somaj ca este angajat din nou. multumesc#-o (vezi toată discuția)
Salariu minim ContSters103795 ContSters103795 care este salariul minim al unui angajat cu studii superioare intr-o societate privata ? (vezi toată discuția)
Propunere modificare salariu corina_alice corina_alice Buna ziua, Angajatorul imi propune micsorarea semnificativa a salariului (50%) invocand dificultatile economice cu care se confrunta firma. Stiu ca nu se ... (vezi toată discuția)