avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical si de odihna GRAVIDE 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical si de odihna GRAVIDE 2011

buna ziua va rog sa imi spuneti mentionand si legea ( nr.,articol) :cate zile de condediu de odihna si medical beneficiaza o gravida incepand cu anul 2011,pana a intra in prenatal.Am auzit vorbindu-se de 90 zile concediu odihna.
Eu sunt insarcinata in luna a 4 a si lucrez la particular.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta 24 , utilizator 15:28, 31 Ianuarie 2011
Buna ziua
OUG 158/2005
CAP. IV Concediul si indemnizatia de maternitate
ART. 23 (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
ART. 24 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de
nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de
recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

Concediu de odihna este de minim 21 zile pe an, din care se scad zilele de concediu medical.
Numarul zilelor de CO este cel negociat in CIM .
Concediu medical este acordat de medicul de familie sau specialist, numarul de zile fiind in functie de diagnostic si timpul de refacere (oug 158/2005). Nu se acorda CM numai pentru faptul ca este insarcinata, daca este sanatoasa si sarcina decurge normal poate sa nu aibe concediu medical pana la implinirea conditiilor de primire a concediului de maternitate sau poate desfasura activitatea pana la nastere.
mutumesc pt informatie.din cate stiam eu s-au facut ceva modificari incepand cu anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen concediu prenatal moni89 moni89 Buna ziua, sunt insarcinata in 3 luni, in cazul in care sarcina decurge normal si nu trebuie sa intru in concediu medical \\"fortat\\", as dori sa stiu cand ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si post natal anadanuta anadanuta Buna ziua, Sunt insarcinata in 19 saptamani si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2011. As vrea sa intru in prenatal la 28 de saptamani, adica cu 84 de ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)