avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie posturi vacante la ANOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie posturi vacante la ANOFM

Buna ziua!

Va aduc in atentie doua articole din legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi au obligaţia de a comunica lunar agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul date privind numărul şomerilor mediaţi şi încadraţi în muncă.


Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;


Cum ar trebui sa interpretez aceasta contraventie?

Angajatorul este obligat sa informeze posturile vacante in termen de 5 zile si este suficient, sau e necesar sa faca si o informare lunara catre ANOFM?

Va rog spuneti-mi opinia dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:51, 31 Ianuarie 2011
Buna ziua.
Depinde cum priviti lucrurile
Sunteti angajator? atunci va incadrati la art.10 1
Daca sunteti firma acreditata de plasare forta de munca va incadrati al 10.2
intr-adevar fiind angajator ma incadrez la articolul 10 (1)...nelamurirea mea vine din formularea articolului 113 a...unde nu se specifica cui i se adreseaza respectiva contraventie, angajatorului sau firmei acreditate de plasare forta de munca...

nu se face o alte referire cu privire la nerespectarea articolului 10 (1)...
intrucat obligatia mea este descrisa la 10 (1), art 113 a imi aduce o obligatie suplimentara sau nu (acolo se vorbeste in mod expres de o comunicare lunara)?
Pai zau ca nu va mai inteleg acum. daca sunteti angajator ce lagatura aveti cu punctul 10.2?
Pentru punctul 10.2 dumneavoastra nu aveti nici o obligatie deoarece nu va includeti aici.
Este foarte clar "necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10", alin 1 angajator, alin2 furnizori de asemenea servicii


imi cer scuze ca insist dar nu mi se pare clara...

art 10 (1) te obliga l ao informare in termen de 5 zile nu si la o informare lunara...

daca intr-o luna nu sunt posturi vacante sunt obligata sau nu sa informez? altfel spus am o obligativitate lunara sau nu?

Alte discuții în legătură

A primit cineva amenzi de la ajofm? ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Am dorit sa inchei o conventie pentru angajare absolvent, am contractul de munca inreg la ITM, iar cand am ajuns la AJOFM am fost amenintata cu o ... (vezi toată discuția)
Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)
Pentru suma de 12.500 lei. Petruse Petruse Maine ma angajez . Oare este prea tarziu sa duc la somaj după angajare situatia locului de munca vacant si comunicarea de angajare ? (vezi toată discuția)