avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratie posturi vacante la ANOFM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratie posturi vacante la ANOFM

Buna ziua!

Va aduc in atentie doua articole din legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi au obligaţia de a comunica lunar agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul date privind numărul şomerilor mediaţi şi încadraţi în muncă.


Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;


Cum ar trebui sa interpretez aceasta contraventie?

Angajatorul este obligat sa informeze posturile vacante in termen de 5 zile si este suficient, sau e necesar sa faca si o informare lunara catre ANOFM?

Va rog spuneti-mi opinia dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:51, 31 Ianuarie 2011
ceea ce ma induce in eroare este formularea "necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10"

intradevar articolul 10 este clar formulat, dar contraventia face referire la o comunicare lunara, fara a diferetia intre cele doua alineate...
Intoarceti prea mult pe toate partile articolul.
Sunteti angajator asa ca declarati in termin de 5 zile posturile de cand le aveti vacante. Cealalta parte nu ar trebui sa va mai intereseze.
probabil aveti dreptate :)
singura mea intentie era sa inteleg corect legea si ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme

multumesc pentru ajutor!
Avand in vedere ca legea nr. 76/2002 sanctionaza necomunicarea lunara a locurilor de munca vacante consider ca pe langa informarea vacantarii locului de munca in termen de 5 zile, ar fi de preferat sa comunicati si lunar situatia locurilor de munca.
Este intr-adevar o anomalie a legii si nici normele de aplicare nu reglementeaza clar in acest sens, dar pentru a va pune la adapost de orice interpretre arbitrara a acestei norme comunicati lunar mai ales ca o puteti face printr-un simplu fax sa email.
sa comunicati si lunar situatia locurilor de munca.


Pentru angajatori este suficient informarea despre locurile vacante pe care le are.
Pentru furnizorii de servicii este aceasta obligatie prin faptul ca ei au in evidenta lacuri de munca vacante sau nou infiintate de la mai multi angajatori, furnizorii avand obligatia raportarii nr. de locuri oferite, ocupate si ramase neocupate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A primit cineva amenzi de la ajofm? ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Am dorit sa inchei o conventie pentru angajare absolvent, am contractul de munca inreg la ITM, iar cand am ajuns la AJOFM am fost amenintata cu o ... (vezi toată discuția)
Anunt locuri de munca vacante ajofm mihaela_1968 mihaela_1968 Daca am aprobat organigrama, dar nu intentionez sa ocup toate posturile vacante acum, am obligatia sa anunt toate posturile vacante, sau doar pe cele pe care ... (vezi toată discuția)
Pentru suma de 12.500 lei. Petruse Petruse Maine ma angajez . Oare este prea tarziu sa duc la somaj după angajare situatia locului de munca vacant si comunicarea de angajare ? (vezi toată discuția)