avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare definitiva si irevocabila

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatoarei probleme.

In data de 22 august 2010 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate (103km/h).

In termen de 15 zile, mai exact pe 25 august am depus o plangere impotriva procesului verbal de contraventie. Plangerea a fost inregistrata si mi s-a comunicat ca termen de judecata 20 decembrie 2010.

Pe 22 octombrie am depus la judecatorie o cerere de renuntare la judecata (motivul -plecare din tara).

In decembrie, cu toate ca am depus cererea de renuntare totusi am fost citat.

IIn data de 18 ianuarie 2011 am primit prin posta comunicarea si incheierea de sedinta, pronuntata in 20 decembrie 2010 prin care instanta a luat act de renuntarea la judecata.

Cu aceaste documente sotia mea (imputernicita) s-a prezentat la politia rutiera pentru a preda permisul insa a fost trimisa la judecatorie pentru a obtine o copie legalizata dupa hotarare cu mentiunea irevocabila.

Cererea pentru obtinerea copiei legalizate dupa hotararea irevocabila a fost intocmita in data de 26 ianuarie. Astazi, pe 1 februarie sotia s-a prezentat la arhiva pentru a obtine copia legalizata. I-a fost innapoiat documentul reprezentant incheierea sedintei pe acre a fost aplicat un timbru judiciar si 2 stampile dintre care una are mentiunea ca prezenta copie este conforma...si cu mentiunea ca este definitiva. In plus, pe acest document sunt facute tot felul de mentiuni in creion printre care si IREV 20.02.11 (repet in creion).

Cu acest document, imediat dupa ce a fost ridicat de la arhiva judecatorie s-a mers la politia rutiera. Bineintels ca nu a putut preda permisul nici ed data aceasta pentru ca nu este mentionat nicaieri ca hotararea este definitiva si irevocabila incepand cu data... Nu este mentionata data la acre devine irevocabila.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce trebuie sa facem pentru a obtine mentiunea cu data ramanerii definitive a hotararii frumos redactata nu o mazgaleala in creion si unde anume sa solicit acest lucru, tot la arhiva judecatoriei?
2. Daca data ramanerii definitive a hotararii este cea scrisa in creion mai exact 28.02.2011 de ce este aleasa o data asa de indepartata fata de data la care instanta a luat act de renuntarea la judecata sau fata de data la care a fost depusa cererea pentru obtinerea unei copii legalizate dupa aceasta hotarare?

Va multumesc pentru intelegere si sper ca cineva sa ma poata lamuri. Toate bune.



Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:06, 2 Februarie 2011
Pai incompetenta in tara asta...trebuie stampila dreptunghiulara si scris definitiv si irevocabil lizibil cu cerneala albastra ....semnatura judecatorului de serviciu!!!!
incepind cu 25.11.2010 s-a modificat art.118 din OUG 195 si depunerea unei copii legalizate nu mai este necesara. se cere doar predarea permisului.
hotararea dvs este definitiva prin nerecurare!
Rugati-o pe sotia dvs sa le duca celor de la Politia Rutiera si o copie xerox de pe Legea nr.202/2010
Documentul are stampila patrata de la judecatorie numai ca nu este scris nicarieri termenul la care ramane definitiva decat in creion sus pe pagina. Nu am avut pana acum niciun proces dar nu-mi mai trebuie dreptate in Romania. Sistemul e la pamant.

Din cate am citit pe internet am inteles ca la art.118 a fost introdus urmatorul text: "hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă."

Sa inteleg ca acea Incheiere a sedintei publice din decembrie 2010 primita prin posta, prin care instanta a luat act de renuntarea la judecata si prin care "a dispus in numele legii ca in baza art 246 cod procedura civila ia act de renuntarea la judecata cererii privind pe petent T.A" reprezinta hotararea judecatoresca definitiva si irevocabila?

Daca este asa cum se va calcula termenul de suspendare al permisului?

Multumiri inca o data
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
addriantudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare permis klaudiu85 klaudiu85 in data de 05.10 vor fi 15 zile de cand permisul imi este retinut.1.daca trimit scrisoarea de contestatia prin curier la judecatorie in data de 04.10 si cer ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Procedura predare permis conducere dupa pierdere recurs crismo71 crismo71 Buna ziua, Am aflat ieri pe portalul just.ro ca mi-a fost respins ca nefondat recursul la o plangere contraventionala pentru suspendare permis 30 zile. Nu ... (vezi toată discuția)