avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescrierea masurii administrative
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescrierea masurii administrative

Anul trecut pe 29.04 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei in localitate agentul a spus ca aveam 104 Kmh ma rog nu va plictisesc cu detalii am depus plingere de anulare a PV la data de 05.05 2007 de atunci ma judec cu IPJ Ilfov azi am avut termen si am cerut aminare din lipsa de aparare si urmatorul termen este pe 19.05.2008 si am inteles ca daca trece 1 an se prescrie masura administrativa pentru ca nu mai e in termen sau ceva de genul acesta.
Va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: alemaxim , utilizator 17:50, 22 Aprilie 2008
Nu cred ca este vorba de prescriere , intrucat masura a fost luata deja vi s-a suspendat permisul de conducere.
Dvs va judecati pentru anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei, in prezent.
In cererea catre comandant eu am cerut anularea masurii administrative de retinere a permisului de conducere si anularea PV.In acest moment permisul este la mine pina la solutionarea cauzei
"Perioada lor de prescriere este astfel, repet dupa regimul contraventiilor:
-in termen de sase luni de la constatare de agentul rutier,
-un an de la savirsirea faptei.Acest an, se refera la faptul ca, in cazul in care tu savirsesti o contraventie, ai proasta inspiratie si semnezi PV, trebuie sa-l contesti.Ideea este pe scurt, ca tu trebuie sa lungesti, contestatia, procesul la instanta cu toate fazele lui procesuale (fond si apel) cel putin 1 an.Dupa implinirea acestui termen de un an invederezi instantei ca "actiunea a ramas fara obiect"."asta scrie pe alt forum
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
alemaxim, utilizator
Este vorba de prescrierea aplicarii unei sanctiuni. Dvs vi s-a aplicat o sanctiune pe care o contestati in instanta. Eu nu vad cum sa se aplice aici prescriptia aplicarii unei sanctiuni, atata timp cat s-a incheiat un proces verbal de sanctionare.
Eu tot nu sunt lamurit aceeasi chestie cu prescrierea sau cum s-o numi actiunea a ramas fara obiect am auzit-o si de la doamna care lucreaza la arhiva judecatoriei Ilfov #-o nu mai inteleg nimic pe PV nu este trecuta seria aparatului radar nu este trecut numarul de inmatriculare al masinii pe care era montat si inteligentul a gresit si o cifra de la seria CI,putin l-a interesat ca eu eram cu mama in masina si o duceam la spital pentru ca e diabetica si ii era rau,asta a trecut la rubrica alte mentiuni "Am vizionat caseta video-am o urgenta la spital" si a zis ca e mai bine pentru mine sa semnez PV ca eu nu am vrut sa-l semnez si a spus-o sub forma de amenintare...
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
alemaxim, utilizator
Daca instanta va respinge plangerea, veti fi obligat sa va prezentati la politie in termen de 15 zile pentru a preda permisul si executa pedeapsa contraventionale.
Din moment ce vi s-a aplicat o sanctiune, nu se pune problema prescriptiei. Daca nu va sanctiona in termen de 6 luni, potrivit OG 2/2001, s-ar fi prescris dreptul organului de a va sanctiona, insa nu e cazul.
La fel, daca nu vi s-ar fi comunicat PV n termen de o luna, unde iar nu e cazul.
Poate aveti noroc si instanta va anula procesul verbal.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Radu Popescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Am contestat pv, permisul este inca la ijp. am contestat procesul ... ion + ion + Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)