avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz loc de munca oferit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz loc de munca oferit

Buna ziua,
scuze daca cumva postez un subiect care a mai fost anterior dezbatut.
Doresc sa va intreb urmatoarele:

1. Daca in perioada de preaviz, mi se ofera un post similar celui de pe care sunt disponibilizat, in cadrul aceleasi firme , in cadrul aceluiasi oras (e vorba de o firma cu multe puncte de lucru), mai pot beneficia de salariile compensatorii?
2. In lumina celor de mai sus, mai pot face dosar de somaj?
3. Salariile compensatorii, sub auspiciul legilor 2011, sunt impozabile (inclusiv cas, cass, somaj) ca orice salariu normal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 3 Februarie 2011
1. Salariile compensatorii se acorda numai in cazul in care se desfiinteaza postul si nu exista posibilitatea relocarii pe un alt post, in interiorul aceleiasi companii. Daca acceptati postul oferit, nu mai primiti salarii compensatorii. Veti fi angajata pe postul respectiv si veti primi salariu.
2. Daca acceptati postul propus, nu mai puteti face dosar de somaj pentru ca nu mai aveti de ce. Veti avea loc de munca.
3. Din cunostintele mele da, atat impozitul cat si contributiile. Aceste plati compensatorii se platesc din fondul se salarii.
Am omis o "cheie" in intrebare:
1. Daca in perioada de preaviz, mi se ofera un post similar celui de pe care sunt disponibilizat, in cadrul aceleasi firme , in cadrul aceluiasi oras (e vorba de o firma cu multe puncte de lucru), SI EU REFUZ,mai pot beneficia de salariile compensatorii? Mai pot depune dosar de somaj?
Mentionez ca am semnat decizia de concidiere si ma aflu in preaviz, insa sunt sanse de 90% sa mi se ofere o pozitie silimiara in acelasi oras. Eu pur si simplu nu mai vreau sa lucrez acolo si angajatorul, dupa ce mi-a trimis preavizul, dupa 2 zile vor sa-mi ofere post.
Multumesc.
Raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.
Dreptul de a beneficia de somaj si de salarii compensatorii nu este conditionat de acceptarea unui nou loc de munca oferit de catre angajator in cazul in care postul detinut este desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)
Procedura desfiintare post la intoarcerea din concediu maternal loryb2011 loryb2011 Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura in cazul in care postul nu mai este valabil la intoarcerea din concediu maternal. Daca se ofera un alt post ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului daca nu accept un cim part-time yo_ionela yo_ionela Buna ziua! As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga ... (vezi toată discuția)