avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita co-ipotecari
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita co-ipotecari

Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul de credit am girat doar cu ipoteca nefiind co-platitor mi se poate pune poprire pe salariu sau lua alte bunuri? Va multumesc daca ati putea sa ma lamuriti!
ce scrie in contractul de ipoteca cu privire la executarea silita? in principiu opereaza prevederile conventiei dintre parti si abia apoi alte acte normative
Nu am detaliat foarte mult pt a nu plictisi. In contract specifica asfel:banca este in drept sa procedeze la recuperarea creantelor prin orce mijloace prevazute de lege prin recuperarea acestora de la co-imprumutanti(sotia imprumutantului) si/sau giranti sau prin executarea garantiilor. In cazul in care creditul va fi declarat scadent imprumutantul si co-imprumutantul vor ramane responsabili fata de banca pt toate consecintele...etc. Nu specifica nimic de co-ipotecari si totusi consultand un avocat , acesta ne-a spus ca dupa executare firma recuperatoare va pune poprire pe salariul co-ipotec daca imprumutantul n-are si ar putea sa le execute si alte bunuri ale acestora. Mentionez ca sotul meu e imprumutantul iar casa ipotecata fiind mostenire era si sora sa in actul de proprietate desi in realitate ea nu folosea imobilu avand alte posibilitati. Am luat un credit de nevoi personale 45000 pe care l-am investit tot in imobil fiind gaj era nevoita sa semneze ca girant co-ipot. Dupa 6 ani de platit cate 600 eur rata acum pt mici intarzieri datorez bancii 50000eur. As dori sa predau ipoteca bancii pt nu mai pot sa ma-ndatorez si mai rau dar nu as vrea sa o afecteze si pe sora. M-am straduit s-o vand eu dar e suma mare si e si mare imobilu si n-am gasit client. Va multumesc din suflet pentru orce sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit BabSi BabSi As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)