avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna seara! Intrebarea mea este : daca am asigurare facultativa (de vreo 3 ani ) la apartamentul pe care il detin trebuie sa fac si asigurarea obligatorie (de 20 euro, am intteles de le televizor)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Barabas , Consultant asigurari 10:05, 25 Iunie 2011
Nu mai trebuie alta asigurare
M-a sunat azi agentul de asigurari de la firma la care mi-am asigurat casa si mi-a spus ca trebuie sa fac si asigurarea obligatorie, pe langa cea facultativa(pe care o am de cativa ani si pe care am platit-o integral si pentru anul 2011) ... nu mai inteleg... Mi-a zis ca daca nu imi fac si asigurarea obligatorie, daca se intampla ceva cu locuinta(inundatie, cutremur, etc, statul ma poate amenda pentru ca nu mi-am facut asigurarea obligatorie)... Va rog ajutati-ma sa inteleg cum stau lucrurile pt ca sunt cam debusolata. Am citit in forum si am gasit si faptul ca firma la care am eu asigurare nu este printre firmele de asigurare agreate de stat pt incheierea asigurarii obligatorii [EDITAT]... Oare asta sa fie problema din cauza careia sa trebuiasca sa fac si asigurarea obligatorie? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Tot ce trebuie sa verificati este daca sigurarea care o aveti acopera cele trei riscuri care trebuie asigurate obligatoriu: inundatie, cutremur si alunecari de teren. Daca in polita dumneavoastra sunt specificate acestea 3 atunci nu mai e nevoie de alta asigurare.
nu mai trebuie.asigurarea obligatorie se include,acum,in cea facultativa
Nu este necesara acea asigurare obligatorie, atata vreme cat deja detineti o asigurare... Agentul acela de asigurari vrea sa-si mareasca veniturile functie de cate polite de asigurare incheie. Sa citeasca legea si acolo va vedea clar ca detinatorul unei polite de asigurare, nu mai este obligat sa incheie o alta polita!

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)