avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta

As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:42, 19 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

PAD – Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale – este o poliță de asigurare obligatorie care acoperă daunele produse de inundații, cutremure sau alunecări de teren asupra locuințelor
Prin PAD sunt acoperite daunele produse constructiilor cu destinatia de locuinta de oricare din formele de manifestare a dezastrului natural, ca efect direct sau indirect al producerii riscurilor asigurate.

În funcție de tipul locuinței asigurate, polița PAD poate avea urmatoarele caracteristici:
-Locuinta TIP A, avand o sumă asigurată de 20.000 euro si o prima de asigurare de 20 euro/an
-Locuinta TIP B, avand o sumă asigurată de 10.000 euro si o prima de asigurare de 10 euro/an.

Locuinta de tip A: construcţia cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă, lemn ori din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic;

Locuinta de tip B: construcţia cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic;

Termenii, condițiile și clauzele contractului de asigurare a locuințelor sunt stabilite prin Legea 260/2008 actualizata si normele de aplicare aferente.

Polița de asigurare PAD este obligatorie. În situația în care persoanele fizice sau juridice nu își asigură locuințele aflate în proprietate, nu beneficiează, în cazul producerii unuia dintre dezastrele naturale definite potrivit Legii 260/2008, de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudicii produse locuințelor. În plus, nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuinței costituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Asigurarea obligatorie este gestionata de Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) la care sunt membre mai multe societati de asigurare.

Asigurarea poate fi incheiata la una dintre societatile membre PAID sau prin brokerii de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei hollosinicolae@gmail.com hollosinicolae@gmail.com Care sunt sumele asigurate si sumele de plata corespunzatoare acestora? asigurarea obligatorie a locuintei se poate plati si in rate? Sunt facilitati pentru ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)