avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perfectare care are la baza un testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perfectare care are la baza un testament

Buna considerati ca pentru perfectarea unei v/c prin inscri sub semnatura privata asupra unui teren pe care vanyatorul il detine in urma unui testament autentic si nu a facut cerere la legea 18 este necesar ca un capat de cerere sa solict sa se constate ca vanzatorul este este proprietarul terenului obtinut prin testament urmand ca al doilea capat de cerere sa fie perfectarea?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 19:11, 5 Februarie 2011
a-ti exprimat destul de alambicat cazul.am dedus ca dvs doriti sa cumparati un teren, in prima faza printr-un contract de v/c cumparare sub semnatura olografa;de asemenea, deduc faptul ca vanzatorul nu are intabulat un drept de proprietate asupra acelui teren,ci doar este mentionat in continutul unui testament autentic in favoarea lui.mai mult,inteleg ca cel care a testat a obtinut dreptul de proprietate asupra respectivului teren pe baza lg 18/1991.
in primul rand,trebuie sa verificati daca asupra acelui teren nu exista si alti mostenitori;chiar daca exista un testament autentic, el poate fi supus reductiunii,daca depaseste cotitatea disponibila.ar fi indicat in acest caz sa se deschida succesiunea, sa remarcati exact daca vanzatorul poate intabula toata suprafata pe numele lui.iar atat timp cat puteti introduce o actiune in realizarea dreptului, este inadmisibila introducerea unei cereri in constatare.eventual incercati sa fiti mai explicit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei testament care sunt efectele ? glo petro glo petro vreau sa fac un testament , sa las dupa moartea mea un teren unui nepot. se poate face si olograf sau autentic? il pot revoca, anula ulterior ? dupa ce fac ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X este proprietarul unui teren + casa dar pe care l-a lasat drept mostenire prin testament unicului fiu. Atat X cat si fiul acestuia doresc sa vanda terenul ... (vezi toată discuția)
Modalitati de transmitere a proprietatii johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla si mai ieftina solutie pentru a face un act cu unchiul meu de la tara pentru a-mi trece in ... (vezi toată discuția)