avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajul prin mediator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajul prin mediator

Care e diferenta de pret intre a face partajul prin mediator si prin instanta?Taxa de timbru se mai plateste? dar expertii care evalueaza bunurile?

Multumesc:O
Cel mai recent răspuns: mare , utilizator 08:42, 8 Februarie 2011
Diferenta e mare atat ca durata cat si ca pret.Bunurile daca vreti le puteti evalua de experti platiti de dv,totul e mai simplu dar sa va intelegeti dinainte intre dv copartajantii. Succes
Nu e obligatoriu sa angajezi experti?
Taxa de timbru mai trebuie platita?

Multumesc
Partajul prin mediator nu are nevoie de o expertiza valorica,partile de comun acord isi impart bunurile ,mediatorul doar intocmeste procesul verbal cu bunurile impartite de parti.Se plateste doar contractul mediatorului. Costurile sunt foarte mici comparativ prin instanta unde tb.timbrat la valoare care este stabilita de instanta prin evaluator.In cazul in care ati facut actiunea de partaj prin instanta si ati timbrat,la primul termen puteti sa cereti partaj prin mediere si primiti timbrajul inapoi.Va recomand medierea tinand cont de timp si bani.
Multumesc foarte mult pentru explicatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este, din punct de vedere al costurilor, cea mai ieftina varianta de divort? eu12345 eu12345 Buna ziua! va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu raspunsul la intrebarea din titlu! este vorba despre un divort in care este implicat un minor si despre ... (vezi toată discuția)
Succesiune - partaj Cornelia.Elena Cornelia.Elena In luna noiembrie 2010 am introdus o actiune de partaj judiciar in cazul unei mosteniri. Actiunea a fost formulata pe doua capete de cerere - stabilirea ... (vezi toată discuția)
Partaj crystyna2000 crystyna2000 care sunt costurile unui partaj ce implica un imobil si bunurile din el? (vezi toată discuția)