Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal cu propunere de NUP

Am avut anul trecut un accident de circulatie.O persoana a fost dusa la spital dar nu a ramas mai mult de 1 ora.De la IML a primit 0 zile ingrijiri medicale.Am plecat de la locul accidentului si m-am prezentat in mai putin de 24 de ore.Politisti mi-au trimis dosarul la Parchet dupa 7 luni,cu propunere de NUP.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare.Am inteles ca dureaza mult pana la solutionare.Se mai poate intampla ceva in defavoarea mea?
Cel mai recent răspuns: mariusserban , utilizator 04:25, 13 Februarie 2011
daca procurorul va confirma NUP atunci veti avea permisul suspendat 90 de zile si obligatia de a da examen ca sa il recuperati.
Exista posibilitatea ca procurorul sa nu confirme NUP? Dar faptul ca mi-a fost retinut carnetul 7 luni nu se ia in considerare?
Mergeti cu un memoriu la prim procurorul parchetului care instrumenteaza cauza prin care ii solicitati sa va comunice stadiul cercetarilor,,cu rugamintea de a dispune si urgentarea acestora.
Nu cred ca exista o alta posibilitate,dar pana nu da rezolutia,nu putem prevedea.
Succes !
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc pt raspuns.Am fost azi la procurorul care instrumenteaza dosarul meu si mi-a spus sa depun un memoriu , prin care sa cer urgentarea dosarului ,datorita faptului ca am contract de munca in strainatate si am nevoie de carnetul de conducere.Mi-a apus sa vin maine ca voi intra in posesia carnetului.Carnetul meu de conducere ,a fost retinut de catre politia rutiera timp de 7 luni si am primit o dovada, dar fara drept de conducere.Este corect cum au procedat acestia?.
Dupa cum ma asteptam,procurorul nu mi-a inapoiat carnetul de conducere si mi-a transmis prin politistul de la intrare in Parchet ca voi primi raspuns acasa.Eu am fost nevoit sa parasesc tara ,avand un contract de munca.Trebuie sa-mi fac griji?Ar fi cazul sa revin in tara?Nu doresc sa am probleme.

Alte discuții în legătură

Restituirea permisului de conducere. anda g anda g In martie am avut un mic accident cu masina,am dat cu spatele si am lovit o batrana,nu a avut nevoie de ingriji medicale decat 3 zile a mers la politie a dat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un dosar de trei luni? tu_tu tu_tu Buna ziua! Am cateva intrebari: se poate formula plangere impotriva politiei, care retine un permis de conducere de 3 luni, soferului luandu-i-se sange pentru ... (vezi toată discuția)