avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu victime- cat timp dureaza ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului?

am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot plimb luna de luna pentru prelungirea dovezii. as vrea sa fac o cerere la seful politiei rutiere Constanta sa mi se comunice in termen legal ce se intampla cu dosarul meu. ma va ajuta oare?
Puteti face o adresa la IPJ si una la Parchet. Intr-adevar in situatii cum ar fi a Dvs se intinde foarte mult.

Daca e vorba doar de vatamare corporala din culpa si nu sunt si infractiuni la codul rutier (conducere sub infl alcoolului de ex) atunci puteti cauta dvs partile vatamate, le duceti la notar sa dea o declaratie de impacare si se va rezolva rezolva practic imediat.
precizati ca nu au avut pretentii victimele dar ati facut ceva in acest sens ,nu asteptati nu va rezolva politia cazul ,mergeti faceti dilegente de solutionare rapida luati victimele ducetile la notar declaratie ca nu au pretentii si nu au facut plingere pt ca altfel nu veti primi curind rezolutia de nup ,ocupativa indeaproape de cazul dvs ca altfel daca asteptati dupa politie si parchet .....
intre timp am mai facut o "plimbare " pentru a-mi prelungi dovada la Constanta si m-am interesat de dosar: am aflat ca e "plecat" de la politie si in prezent este la parchet. mi s-a spus ca "victima" a dat declaratie asa cum a spus din prima clipa ca nu are pretentii materiale ,deci, eu inteleg ca s-a dat propunere de NUP? si inca ceva: daca s-a propus NUP ,cat timp mai dureaza pana se solutioneaza dosarul la parchet?au prioritate in situatii similare dosarele care nu sunt din judetul pe raza caruia s-a produs accidentul? daca nu, cum as putea sa grabesc elegant solutionarea astfel incat sa nu "deranjez " pe cineva?:((
la dvs e simplu, daca dosarul a plecat de la politie si victima nu dep plangere penala si nu are pretentii materiale, mai aveti de asteptat 6-7 luni aproximativ.
Puteti depune o cerere, in vederea urgentarii efectuarii actelor de cercetare penale, raportat la perioada de timp scursa pana acum.

Alte discuții în legătură

Dosar n.u.p, parasirea locului accidentului andrei_ccocolino andrei_ccocolino Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate in care sa grabesc solutionarea unui dosar cu N.U.P. Astept de aproape 4 luni de zile, am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime rosescu_matei rosescu_matei In vara am avut un accident rutier in judetul Constanta, eu fiind din judetul Dambovita. Vinovatul eram eu, din pacate, iar in cealalta masina implicata au ... (vezi toată discuția)
Dosar de cercetare penala andu202002 andu202002 Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea chestiune. In urma cu 8 luni am avut un accident de circulatie cu victima. Desi la fata locului victima a declarat ... (vezi toată discuția)