avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arma detinuta ilegal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arma detinuta ilegal

buna, am absolvit in luna noiembrie examenul de vanator si certificatul de instruire pe linie de arme si munitii, valabil pentru legea nr.2952004. In luna decembrie am fost in strainatate de unde am cuparat o arma de vanatoare pe care am aduso acasa , urmind sa o declar la politie. lucru care nu sa mai intanplat pentru ca a aflat politia ca am arma acasa, si au venit si mi-au ridicato, facandu-mi dosar penal pentru contrabanda si detinere ilegala . Intrebarea mea este nu am circumstante atenuante pentru ca sant membru vanator si an absolvit cursul de instruire pe linia de arme si munitii. In coditile acestea procurorul poate dispune neinceperea urmariri penale. multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:48, 8 Februarie 2011
circumstantele atenuante se dovedesc - aici includem atit circumstantele personale cit si cele reale. ar fi bine sa dovediti si intentia de a declara arma la politie astfel incit sa nu fiti incadrat la contrabanda.

ar fi bine sa angajati un avocat care sa va reprezinte, nu va bazati pe emiterea unui NUP de catre procuror. probleme ce implica arme sunt foarte serios tratate de catre politie.
Da, angajarea unui avocat care sa se intereseze despre situatie si sa incerce sa lamureasca situatia in favoarea dvs. ar putea fi considerata utila.
In discutia cu politistul care se ocupa de caz avocatul ar putea afla lucruri noi care sa va poata ajuta in privinta pregatirii apararii.
Buna seara,
Intreb,ca paranteza.La intrare in tara,dnul.Cesna...s-a declarat arma?( nu stiu procedeul).Si acest lucru poate ajuta in situatia dvs.
La ce perioada de timp dupa introducerea armei in tara,a venit politia si v-a gasit-o la domiciliu ?
Cum ati intrat cu ea la frontiera,fara a o declara ?
arma de vanatoare am introduso in tara prin punct vamal, dar dupa cum stiti la vama ne cere numai buletinul. cam dupa o luna dupa ce am introduso in tara a fost gasita de politie,mentionez ca eu am declarat la mai multe persoane ca am luat arma si ca urmeaza sa o inregistrez, cu arma nu am tras si am tinuto in dulapul de arma

Alte discuții în legătură

Pistol gaze bulgaria tzutzupimp tzutzupimp Va rog sa ma ajutati. Pe la sfarsitul anului 2007 am cumparat din bulgaria un pistol nonletal cu gaze pentru care nu aveam autorizatie si nu l-am declarat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o persoana detine un permis de vanatoare eliberat ... floriontehnic floriontehnic Buna ziua! O persoana detine un permis de vanatoare eliberat in 2003 (cand permisele de acest tip se eliberau fara curs de arme si munitii), dar nu a ... (vezi toată discuția)
Contrabanda si nerespectarea armelor si munitilor ddd13 ddd13 Buna ziua,inainte sa consult un avocat as dorii sa aud si parerile dvs. sau macar sa imi spuna cineva in termen juridic cu ce se mananca aceasta situatie.:).Am ... (vezi toată discuția)