avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ridicare opozitie cesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ridicare opozitie cesiune

In decembrie 2010, Administratia Financiara a depus la Tribunal o opozitie la cesiune din cauza unei datorii de 8 ron. S-a achitat acesta datorie iar cei de la finante au depus la tribunal cerere de renuntare la opozitie.Termenul initial este in februarie 2012.Societatea face o intampinare pentru preschimbare de termen motivand ca "Avand in vedere ca motivul pentru care AFP a formulat opozitie la cesionarea partilor sociale catre o terta persoana nu mai subzista, debitele au fost achitate si susnumita a renuntat la judecata prin adresa nr. ., va rugam sa acordati un termen cat mai scurt pentru solutionarea dosarului, hotararea pe care o veti pronunta fiindu-ne necesara la ORC pentru definitivarea cesionarii".
Raspunsul a fost respingerea cererii de preschimbare de termen intrucat : reclamanta nu a probat in mod concret si efectiv temeinicia motivelor de preschimbare invocand doar prevederi legale aplicabile si aspecte care tin de insasi fondul actiunii si solutia pe care aceasta doreste ca instanta sa o pronunte prin hotarare.
Ce e de facut pe mai departe si de ce nu au aprobat cererea de preschimbare de termen?
Cel mai recent răspuns: myrha09 , utilizator 18:05, 7 Februarie 2011
M-am lovit si eu de o problema de genul acesta (pentru o suma mult mai mare) si am solutionat altfel problema.

Am facut o fotocopie dp cererea de renuntare facuta de AFP si ma mers la ORC unde am depus actele pentru etapa a 2-a.

La momentul respectiv am reusit, insa din puntul meu de vedere nu tocmai OK intrucat trebuia sa am o hotarare irevocabila, era necesar ca instanta ca se pronunte pe acea cerere de renuntare la opozitie si numai dupa aceea sa se inregistreze mentiunea la ORC, insa am avut mare NOROC.

Asta se intampla imediat dupa ce s-a modificat legea 31/1990 cu privire la cesiune, asa ca nu stiu daca mai tine, poate intre timp s-au trezit la realitate, dar puteti incerca.

Bafta!

NU mai tine...:( Am incercat insa cei de la ONRC au zis clar ca asteapta hotararea Tribunalului pentru a ridica opozitia.
S-a schimbat si administratorul firmai?
Ma gandesc sa faci o nou cerere de preschimare pe motivul ca activitatea societatii este blocata, iar pierderile sunt foarte mari.
- art. 6 pct. 1 din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale “Orice persoană are dreptul la judecarea cauzei sale în mod echitabil, public şi în termen rezonabil, de către o instanţă independentă şi imparţială (…)”
- complexitatea redusa a cauzei, fapt ce nu justifica un termen asa de mare;
- datoria f mica comparativ cu pierderile suferite de societate etc.

Nu stiu cum ai formulat cererea de preschimare, eu una asa as fi pus problema.

Am avut si eu o cerere de preschimbare la TMB si nu am avut probleme, ba chiar au dat un termen f scurt, daca nu ma insel 1 luna jumate de la data la care s-a pronuntat de crr de preschimbare.

S-a schimbat si administratorul, da. Ti-am trimis un mail in care iti explic mai pe larg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la opozitie scorus69 scorus69 buna ziua in cazul in care am o cesiune de depus la onrc partea a 2-a si am opozitie de catre AFP cu dosar pe rol in data de 06.06.2011 -am platit toate ... (vezi toată discuția)
Ridicare opozitie la cesiune scorus69 scorus69 Buna ziua va rog frumos sa mi raspunda cineva daca stie am o societate la care s-a depus partea I de cesiune adica publicarea in monitor acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Opozitie la cesiune parti sociale. ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua ! In fapt este vorba despre cesionarea partilor sociale ale unui SRL, aceasta facandu-se in data de 25.06.2010, prin contract notarial si AGA ... (vezi toată discuția)