avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Stagiar 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Stagiar 2011

Buna seara tuturor si bun venit in profesie celor 300 si ceva (400?) care au promovat examenul de admitere in barou.
Sunt la dispozitia intrebaciosilor pentru lamuriri din spatele robelor: cum e in stagiu, ce faci, ce nu faci, ce ai de facut, cum trebuie sa faci, etc.
Va salut si va astept,
Utilizator R.
Eu chiar as avea nevoie de un stagiar, dar sa-l pun la treaba. De sfaturi cred ca sunt satui, iar ei sunt foarte inteligenti, se adapteaza repede.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2011
indian, utilizator
Si eu care ma bucuram ca in sfarsit ma intreaba cineva, ceva. Ei bine, colega, succes sa-l nimeriti inteligent si dornic de munca. B-)
Pe mine ma intereseaza acest subiect si orice ne poate spune colegul R. de spre debutul in profesie. Care au fost impresiile de start, daca ai pornit in forta sau la inceput a fost un pic mai lejer, daca ai fost la mai multe interviuri pt. a gasi un indrumator sau aveai deja asigurata coordonarea, daca ti-au fost testate cunostintele teoretice la interviuri sau cu ce alte "pretentii" te-ai intalnit, daca esti platit in stagiu si cat anume (salariu fix, bonusuri), daca primesti cauze ceva mai grele, mai complexe, care te fac sa pierzi noptile studiindu-le sau doar maruntis. Ce ti s-a parut cel mai greu la inceput si ce te-a determinat sa mergi mai departe? Ai avut oficii? Cum te-ai descurcat? Spune-ne orice legat de acest subiect. Asteptam cu interes. Succes!
Hai sa-ti raspuns eu mai intai.
Nu incerca sa-ti faci "impresii de inceput". Trebuie sa pornesti la drum cu incredere in tine, cu o mare dorinta de a deveni repede ceea ce-ti doresti si de a folosi in practica ceea ce ai invatat (si sunt convins ca esti toba de carte, ceea ce nu este deloc rau).
Este important, chiar foarte important sa iti gasesti un indrumator care sa-ti "dea drumul in instanta", la inceput in litigii simple, in care sigur stii ce ai de facut. Iti spun asta pentru ca sunt multi care iti cer sa rezolvi numai problemele de arhiva, registratura..... eventual sa-i insotesti in instanta, respectiv sa cari geanta. Nici aceste cerinte nu-ti prind rau (in afara de cea de carausie, cu care nu am fost deacord niciodata, mi se pare o crunta umilire, iar voi nu meritati asa ceva). Este foarte important sa te obisnuiesti cat mai curand sa raspunzi in dosare si sa te acomodezi cu instanta. Pentru ca munca de arhiva se deprinde si fara sa-ti fi tocit capul cu o facultate atat de grea.
Sunt niste pareri personale.
Bafta, este un alt pas greu si iti doresc sa-l treci cu bine.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Avocat stagiar geo26 geo26 avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)