avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... conturi sparte de hackeri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

conturi sparte de hackeri

mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat cineva un browser, m-am trezit cu el pe desktop, de unde nu stiu. ce legislatie exista in domeniul criminalitatii informatice ? eu ce pot face ? la cine sa apelez ? acum 2 ani cand am reclamat un hacker la politie, politistului i-a fost sila sa se deplaseze la locul de munca al acelui individ, iar mai tarziu acela si-a schimbat locul de munca , iar firma unde lucra a fost desfiintata. politistii, unii din ei, se pare ca sunt niste incompetenti. asa ca este inutil sa apelez la politie. oricum, politia duce lipsa de oameni pregatiti special pentru domeniul criminalisticii informatice. mi se pare strigator la cer si nu inteleg ce motiv au avut persoanele care mi-au spart conturile si au intrat in PCul meu.
Cel mai recent răspuns: ScriptRIP , utilizator 13:07, 5 Noiembrie 2011
Nu v-a spart nimeni conturile de mail, le-au pescuit direct din calculatorul dvs.principalul vinovat sunteti chiar dvs, in Romania nimeni nu da importanta securitatii datelor.Nici chiar firmele mari.Daca aveti un router wireless fara parola, sau chiar cu criptare wep, practic ati oferit pe tava toate informatiile din calculatorul dvs.Daca sunteti intr-o retea, rezultatul e acelasi.Desigur ca o sa spuneti ca nu avea dreptul sa intre in calculatorul dvs, dar daca lasi parcata masina cu cheile in contact e acelasi lucru.Ca sa va raspund intrebarilor dvs, puteti apela la un specialist, platiti-l sa va salveze datele si sa va reinstaleze sistemul de operare apoi sa securizeze calculatorul, nu mai apelati la vecinul din bloc sa va instaleze windows-ul caci nu stiti ce va instaleaza.Daca ati suparat pe cineva care stie ce face nu va scapa nici reinstalarea sistemului de operare,nici antivirusul nici firewal-ul.Evitati pornografia, principala sursa de virusare a calculatoarelor cu programe de genul malware, spyware, trojan downloader etc, nu acceptati fisiere de pe messenger sau diverse prostii in power point, (gen slide-show) nici chiar de la persone cunoscute, caci nici ei nu stiu ce au deschis.Niciodata nu acceptati nici un fel de fisiere chiar daca nu au extensia .exe , unele pot fi .jpg.exe de exemplu, dvs credeti ca primiti poze.Nu aveti nevoie de mai mult de UNA adresa email yahoo, mai multe adrese inseamna mai putina minte..Cand creati adresa de email dati f mare importanta pasilor unde specificati datele de recuperare a parolei, (secret question, mailul suplimentar unde vi se va trimite parola uitata. etc.)Nu puneti aceeasi parola la conturi diferite, la casute de mail diferite, probabil si parola de la contul de la acest forum e aceeasi cu cea de la mail.Creati un cont pe gmail de exemplu doar pentru recuperarea parolei si folositi un sigur cont de yahoo, unde specificati adresa pe gmail ca si adresa de recuperare a parolei.

Am editat mesajul ca sa adaug ceva, obeservati ca nu am pomenit nicaieri cuvantul "Politie" scoateti din calcul nebunia asta, nu va ajuta cu nimic.Am dat foarte putine detalii, discutiile pe tema vulnerabillitatilor sistemului de operare Windows sunt nesfarsite, moduri de exploatare a acestora sunt nenumarate, ba mai mult apar zilnic altele noi.Am incerca sa folosesc un limbaj cat mai primitiv caci nu pot intra in detalii tehnice despre "sniff , arp poisoning, MITM, etc etc etc".parola wireless cripata WEP se sparge in secunde, neaparat folisiti wpa2 fara PS key.WPA2 se sparge greu poate dura zile-ani si trebuie multa determinare si nervi, trebuie sa fii aproape de router nu de client pentru a captura 4 way si deAuthenticate cat si un dictionar bun (a se folosi JTR<--google search -pentru cine ar vrea sa stie cum)
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters72658, utilizator

Infractiuni contra confidentialitatii si integritatii datelor si sistemelor informatice

ART. 42
(1) Accesul, fara drept, la un sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1), savarsita in scopul obtinerii de date informatice, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Daca fapta prevazuta la alin. (1) sau (2) este savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

ART. 43
(1) Interceptarea, fara drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publica si care este destinata unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectueaza in cadrul unui sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si interceptarea, fara drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic ce contine date informatice care nu sunt publice.

ART. 44
(1) Fapta de a modifica, sterge sau deteriora date informatice ori de a restrictiona accesul la aceste date, fara drept, constituie infractiune si de pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (2) se sanctioneaza si transferul neautorizat de date dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
instalati de pe cd ART, 42, 43, 44 in directorul c: program files si ati scapat de "hackeri".
Puneti pe portiera masinii un afis cu art. care reglementeaza furtul si nu vi se mai fura masina. :p
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters72658, utilizator
Alinarms,in primul rand daca nu ati luat masurile minime de siguranta pentru calculatorul dumneavoastra,iar individul are cunostinte minime in calculatoare va poate afla orice si oricand.O sa va dau mici sfaturi,tie,si celor care citesc:
1.Browserul dumneavoastra,firefox,chorme,explorer etc.salveaza automat parolele si sunt foarte usor de gasit intrand in optiuns si show save passwords.
2.Daca altcineva va mai foloseste calculatorul,va poate restrictiona firewallul,sau antivirusul permitand instalarea unor virusi,keyllogger etc,fara sa stiti.
3.Keylogger-ul poate trimite automat prin email catre persoana care la instalat toata activitatea dumneavoastra.
Pentru a preveni,verificati sistemul de securitate,antivirusul,restrictiile,datele confidentiale,precum si salvarea automata a parolelor.
Daca firewall-ul este activat,si antivirusul nu este pus pe restrictii,va fi foarte greu ca cineva sa sparga de la distanta parolele,iar manual foarte usor daca nu sunteti langa calculatorul dumneavoastra personal atunci cand altcineva va umbla.
Cu respect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
iromeo, utilizator
Ciudat dar adevarat ce a zis iromeo c firewallul asa am luat si eu de la un server dupa cs niste redirecte si owneru mia zis sa dezactivez firewall dacal dezactivam cred ca erau sanse de 99,9% sa imi distruga hackeri pc astazi se da si razboiul intre hackerii si pentagon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Parola de yahoo furata alinarms alinarms mi-a fost furata parola de yahoo de o persoana de pe un forum, banuiesc. (vezi toată discuția)