avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii va rog lamuriti-ma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

va rog lamuriti-ma

Am o problema cu fetita iar sotia este in concediu ingrijire copil de aproximativ 2 luni . Este firesc ca valoarea indemnizatiei sa se diminueze pe motiv ca se ia in calcul veniturile realizate in ultimele 6 luni ? Adica ce am inteles eu e ca se aplica 85% la 85% la ultimile luni?
Cel mai recent răspuns: cristichihaia , utilizator 12:32, 16 Martie 2011
OUG 158/2005
CAP. V Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav
ART. 26 (1) Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.
(2) Indemnizatia prevazuta la alin. (1) se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
ART. 27 (1) Beneficiaza de indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav, optional,
unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare
prevazute la art. 7.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi, daca indeplineste conditiile cerute de prezenta ordonanta de urgenta pentru acordarea acestora, si asiguratul care, in conditiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, caruia i s-au incredintat copii in vederea adoptiei sau i-au fost dati in plasament.
ART. 28 Indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afectiuni intercurente pana la implinirea varstei de 18 ani se acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis in conditiile legii, dupa caz.
ART. 29 Durata de acordare a indemnizatiei prevazute la art. 27 alin. (1) este de
maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant.
ART. 30 Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
lucian__ a scris:

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.

Multumesc pentru promtitudine
poti preciza cuantumul brut lunar in situatia de mai jos?
04 salar
05salar
06salar
07salar
08salar
09salar
10concediu medical 85
11concediu medical 85
12concediu medical 85

fi o formula de calcul daca se poate te rog...

Revin cu problema mea intrucit o data cu trecerea timpului apar tot felul de surprize si va rog din nou sa ma lamuriti.Situatia se poate transpune astfel :
In luna septembrie concediu de la Bucuresti 10 28 cod 09 diag 190
concediu medic familie 29 30 cod 06 diag 503
in luna octombrie concediu medic familie 01 10 cod 09 dig 190 initial
10 14 fara salar
concediu medic familie 14 23 cod 09 diag 190 initial
concediu bucuresti 25 31cod 09 diag 190 initial
in luna noiembrie concediu medic familie 01 31 cod 09 diag 190
dec ,ian ,feb cod 09 diad 190

pentru luna oct se considera baza X
pentru luna noiembrie baza se diminuaza si devine Y
pentru luna decembrie baza se pastreaza Y
pentru luna ian baza se diminuaza si devine Z
pentru luna feb baza se pastreaza Z

intrebarea mea este este corect acest calcul ? daca da, care este motivul diminuarilor?


Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
cristichihaia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum incadrez o angajata care e in spital cu copilul ei? giagi giagi Am o angajata care ne-a anuntat aseara ca este internata cu baietelul ei. Va rog frumos sa ma lamuriti cum trebuie sa o incadrez in zilele ce urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil bolnav cu varsta de 2 ani si 2 luni miranic miranic Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca medicul de familie imi poate elibera concediu medical pentru ingrijirea fetitei mele care are 2 ani si 2 luni si a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu de ingrijire copil peste 7 ani timmpetc timmpetc Buna. Care sunt solutiile legale de concediu pentru ingrijirea copilului peste 7 ani care nu necesita internare? (vezi toată discuția)