avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract executie lucrari - greseli date tehnice ce ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract executie lucrari - greseli date tehnice ce maresc costurile

S-a incheiat un contract cu o autoritate publica (implicand fonduri europene) avand pret ferm. Problema e ca proiectul realizat de ei (implicand masuratori eronate etc. ) face ca in practica sa fie costuri mult mai mari decat pe hartie necesare pentru executarea lucrarilor. Contractul mentioneaza ca autoritatea contractanta raspunde pt datele eronate ... doar ca negocierea modificarii pretului nu este o varianta momentan. Ce acte se pot incheia sau trimite catre autoritatea contractanta pentru ca in eventualitatea unui litigiu executantul sa isi poata recupera banii?
Multumesc anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:17, 10 Februarie 2011
Pe baza masuratorilor pe santier, se poate face un memoriu justificativ de catre diriginte, se da dispozitie de santier din partea proiectantului pentru lucrari suplimentare si pe baza acestora se pot accepta de AC costurile suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de executie de lucrari hades hades societatea noastra a incheiat un contract de executii cu o institutie publica conform OG 34/2006. s-a constatat pe parcursul executarii lucarilor ca in proiect ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale SEHRAZAT SEHRAZAT Urmare incheierii unui contract de lucrari din surse de finantare europene si contributie proprie din buget local,au aparut ulterior lucrari suplimentare ... (vezi toată discuția)