avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum trebuie sa procedez ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum trebuie sa procedez ?

In anul 2009 (aprilie) am primit de la [FURNIZOR], pe adresa mea, o factura si apoi o instiintare, pe un nume de care nici nu am mai auzit, ca are de plata o suma restanta de cca 500 lei.
Am facut o intampinare la [FURNIZOR] prin care explicam ca acea persoana (TT) nu a locuit niciodata la adresa mea, nu il cunosc si nu am nici-o idee de unde poate fi.
Intrucat raspunsul [FURNIZOR] a fost uluitor, respectiv ca ei cand fac contractul nu cer dovada unei adrese exacte a persoanei si au continuat sa ma "bombardeze" cu scrisori, am fost nevoit sa fac plangere la politie.

Acestia au facut investigatiile necesare si din spusele lor a rezultat ca individul (TT) este din Bucuresti si are si adresa, insa mie nu au putut sa mi-o dea, deoarece nu au voie.
Au comunicat la [FURNIZOR] adresa reala si faptul ca individul nu locuieste si nu a locuit la adresa mea, primind confirmarea ca nu vor mai recurge la expedierea si altor scrisori. Pentru aceasta am semnat un proces - verbal cu politia, prin care mi se aducea la cunostinta ca nu voi mai fi hartuit si ca nu mai continui actiunea.

Acum, dupa aproape doi ani, am inceput sa primesc scrisori ultimative de la o firma de recuperare, care sunt trimise aceluias individ si pe adresa mea.
Va rog sa-mi spuneti ce este de facut ? Cum pot sa-i pun la "punct" pe acesti indivizi de la [FURNIZOR], impreuna cu firma lor de recuperare ?

Sau pur si simplu nu trebuie sa-i mai bag in seama si sa arunc scrisorile la cos ?
Va multumesc anticipat.

Ioan Pascu
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: UCH , utilizator 08:26, 13 Februarie 2011
Am patit-o si eu, dar eu nu am mers la politie, ci am purtat o discutie cu ei si i-am sfatuit sa se intereseze ei la politie sau la primarie daca acea persoana locuieste sau a locuit vreodata acolo. Recuperatorii s-au deplasat si s-au convins ca respectivul din contract nu locuise niciodata acolo.
UCH a scris:

Multumesc pentru sfat.
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca am facut acest lucru din faza initiala, insa cei de la.............., desi au primit confirmarea scrisa de la Politie, au gasit de cuviinta sa mearga mai departe si sa inaintezen dosarul la Firma de recuperare.

Ioan Pascu


Va rog frumos sa nu mai folositi in mesajele dvs. identitati de persoane fizice/juridice si sa cititi Regulamentul de postare in forum.

In alta ordine de idei, daca se va obtine un titlu executoriu, presupunand ca va exista procedura cu paratul intr-o ipotetica actiune in pretentii/somatie de plata-dupa caz, hotararea in cauza nu va putea fi pusa in executare.

Desi... instanta mai mult ca sigur ca va solicita dovada calitatii procesuale pasive a paratului sau/si va constata procedura viciata/lipsa de procedura daca va primi informatii cu privire la inexistenta domiciliului legal al paratului la acea adresa, de la Directia de evidenta informatizata a persoanei.

Multe multumiri si va asigur ca nu voi mai face greseala de a posta numele persoanelor fizice/juidice pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citare parat la adresa unde nu locuieste. consecinte molnarcsilla molnarcsilla Cum pot chema pe cineva in judecata,daca nu ii cunosc adresa?Mai precis,nu locuieste la adresa din buletin.Unde va fi trimisa citatia de chemare in instanta? (vezi toată discuția)
Divort-domiciliu necunoscut parit alexa-rozi alexa-rozi Am si eu o intrebare va rog daca ma poate ajuta cineva.Am intentat actiune de divort si am trecut domiciliul sotului la adresa actuala la care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea care care Buna! Am si eu o problema. Mama mea a avut o relatie de cateva luni cu un tip(mentionez ca mama lucreaza inafara si astfel s-au cunoscut; el este de asemenea ... (vezi toată discuția)