Buna , seara , am inteles ca de mama mea vitrega care a decedat si a lasat ca testament cate o jumatate din cele doua imobile care le-a detinut defuncta, nu ma pot apropia de testament si nu-l pot ataca dar intrebarea este , urmatoarea :Cu cine va imparte cealalta jumatate cei care au testamentul ?Eu mai am vre-o parte?
Partea din mostenire care nu face obiectul unui testament va fi culeasa de rudele sale in ordinea claselor de mostenitori si a gradelor de rudenie. Daca nu are nicio ruda, bunurile vor fi culese de stat.
Mai e ceva...imobilele erau ale mamei vitrege exclusiv? Erau bunuri dobandite inaintea casatoriei cu tatal? Sau mostenite?
Daca erau bunuri dobandite in timpul casatoriei cu tatal dumneavoastra, situatia se schimba. Jumatate din valoare apartine tatalui, jumatate mamei vitrege.
Intrebarea de mai sus e pertinenta : tatal mai traieste? Daca mai traieste el are o cota parte din mostenire care difera in functie de rudele cu care vine sa culeaga mostenirea.Daca nu mai traieste, vor culege legatarii (cei instituiti in testament ) si rudele defunctului.
Mostenire
hagrid
As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)