buna ziua, vreau sa intreb daca angajatorul, in cazul meu privat, areobligatia sa ma mai ia inapoi la serviciu dupa ce mi se termina ccc.am auzit ca s-a bagat lege ca nu mai este obligat sa ia inapoi cele 6 luni
1. Pe timpul CCC ati fost inca salariata unitatii, CIM a fost suspendat, nu incetat.
2. Din Legea 202/2002: Art.10...
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.
3. Daca locul dvs. de munca este desfiintat, in timp ce erati in CCC sau dupa ce reveniti la serviciu, angajatorul va poate propune un alt loc de munca (daca are asa ceva) dar dvs. nu sunteti obligata sa il acceptati.
4. In aceasta situatie veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Cele 6 luni de care vorbiti sunt prevazute in CCMUNNN si este vorba perioada de readaptare la locul de munca, timp in care nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala.