avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In care subsoluri de condominii sunt montate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In care subsoluri de condominii sunt montate repartizoare de costuri?.

conf.O.343/2010 :-in cazul in care din motive bine justificate operatorii economici care exploateaza repartitoarele de costuri nu finalizeaza inventarierea suprafetei echivalenta termic in subsolurile condominiilor IN CARE SUNT MONTATE REPARTITOARE DE COSTURI......:O

La blocul nostru nu exista repartitoare de costuri pe la subsol,am fost si m-am uitat si nu exista.Si atunci de ce se calculeaza 30-50% pentru spatii comune?.

Ce inseamna motive bine justificate?. Forta majora,razboaie,revolutii,cutremure,inundatii catastrofale?.

Daca nu se demonstreaza motivele bine justificate de ce nu se procedeaza cum s-a procedat inainte?.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
johnpescar, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:57, 11 Februarie 2011
Pai tocmai de aceea v-au calculat 30-50% , fiindca nu aveti repartitorul montat in subsol, din cauze stiute de administratia dvs.
:O poate nu este cazul intr-un subsol tehnic unde se intra ocazional pentru reparatii.

:O repartitoare montate pe tevi?.In subsol nu avem radiatoare.
Fix pe teava de tur , dupa vana .
@rain4est are dreptate in sensul ca dupa ce as. prop. inventariaza toate tevile verticale/orizontale de prin apartamente, tevile si radiatoarele de pe casa scarii + tevaraia de la subsol, intocmeste o situatie centralizata si o preda firmei care va face calculele. Ei aceasta firma va propune (contracost) montarea unui repartitor la subsol pe care-l seteaza cu datele prezentate de asociatie.
Motive bine justificate: nu vrea nimeni sa se mai complice cu toate ca c/val lucrarilor cu repartitorul + costul pentru serviciul facut cu lecturarea, etc. totul impartit la toti proprietarii ar fi mai mic decat cei 30-50% pe care vii repartizeaza intr-un regim pausal. Acum fie vorba intre noi, daca ar fi fost 10-15% maxim, ar mai fost ceva, dar 50% este de-a dreptul o gogomanie. In aceste conditii la un bloc din cadrul as. noastre, sunt proprietari cu CT care platesc incalzirea pe cote comune, mai mult decat platesc unii proprietari cu repartitoare de costuri. Ori acest lucru nu este cusher de nici-o culoare.
Eu nu vad rostul acestui repartitor in varianta in care ar sta langa un gigacalorimetru verificat metrologic.Nu ar fi mai corect daca situatia tevilor verticale din apartamente ar reesi din calcule de diametre pe tabele si s-ar evita complicatii pe la subsol?.:(

Exista tabele pentru valorile puterii termice.

S.E.T / asociatie aparea si pe vechile facturi de la distribuitori pentru ca si inainte se platea caldura din spatiile comune.:slap: Datele apar pe orice factura pe langa alte date obligatorii.M-am uitat eu pe o factura si am vazut cu ochii mei:O
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza caldura la pausal? mihaelapohoata mihaelapohoata Buna seara, mai am o curiozitate legata de asociatia de proprietari. Cum se calculeaza conform legii in vigoare, caldura la pausal. Asociatia la care lucrez de ... (vezi toată discuția)
Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)