avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Incompatibilitate agent asigurari - consilier juridic ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Incompatibilitate agent asigurari - consilier juridic ?

Exista incompatibilitate intre functia de consilier juridic la o persoana juridica de drept privat si cea de agent de asigurari?
Din cate am inteles exista incompatibilitate intre funtia de consilier juridic si orice profesie salarizata... insa agentul de asigurari lucreaza in baza unui contract de colaborare.
Astept parerile dumneavoastra!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Robert-Ionut CHIRIAC , Mediator 23:53, 18 Februarie 2011
Personal nu consider incompatibilitate decat daca ati detine o asemenea functie in administratia publica.
Multumesc mult!
Daca ai fi un functionar public obisnuit nu s-ar pune problema de incompatibilitate, ci eventual de conflict de interese. A se vedea in acest sens dispozitiile art.96 din Legea nr.161/2003, astfel cum au fost modificate prin Legea 330/2009 :"Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului".
Avand in vedere calitatea speciala a consilierului juridic, trebuie sa observi incompatibilitatea prevazuta de art.10, lit.c) din Legea nr.514/2003, potrivit careia "Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Exercitarea funcþiei de consilier juridic miki70_is miki70_is Poate o persoană care este funcţionar public sa exercite şi funcţia de consilier juridic la o societate privată,intră in conflict de interese,de ... (vezi toată discuția)
Exista conflict de interese intre un functionar public de executie din administratia locala si consilier juridic la o firma privata? mikypop mikypop Buna ziua sunt functionar public si, avand in vedere scaderile salariale sunt nevoita sa gasesc un al doilea job. Intrebarea mea este, daca exista un ... (vezi toată discuția)